Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2012

Ο Γ. Στουρνάρας, η Σύνοδος και τα Ομόλογα Έργου

Ο Γ. Στουρνάρας, η Σύνοδος και τα Ομόλογα Έργου
Το αυτονόητο, το οποίο δυστυχώς το έχουμε χάσει, αν φυσικά το είχαμε ποτέ, κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μπορεί η θητεία του ως υπουργού Ανάπτυξης να λήγει με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του και να προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα κυβέρνηση.

Απ’ ό,τι μαθαίνουμε, είναι συνεχείς οι επαφές του με υπηρεσιακούς παράγοντες όχι μόνο για τις προτεραιότητες του υπουργείου στο οποίο ηγείται, αλλά και για τα ανοιχτά θέματα, όπως η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τη Δευτέρα είχε συσκέψεις με συμβούλους του πρωθυπουργού αλλά και με τον υπουργό Μεταφορών Σίμο Σιμόπουλο.

Αντικείμενο των δύο διαδοχικών συναντήσεων ήταν η προετοιμασία εν όψει της συνόδου κορυφής που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου αναφορικά με το ποια έργα θα μπορούσαν να ενταχθούν στα ομόλογα έργου.

Όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου, υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία να ενταχθούν έργα του υπουργείου Μεταφορών και έργα που έχουν χαρακτήρα ευρωπαϊκών δικτύων.

Χθες εξάλλου ο υπουργός είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και με τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Αττικής του υπουργείου Μεταφορών για επιτάχυνση της απορρόφησης του ΠΕΠ Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v