Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2012

H ΓΕΚΕ ξεσπάθωσε εναντίον των πολιτικών!

H ΓΕΚΕ ξεσπάθωσε εναντίον των πολιτικών!
Το 2010 η ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President) ήταν έτοιμη να ξεκινήσει την υλοποίηση νέου επενδυτικού σχεδίου κόντρα στην κρίση.

Από τότε η διοίκηση όχι μόνο έχει ματαιώσει το συγκεκριμένο project, αλλά παράλληλα αποφάσισε να αποψιλώσει την εταιρεία επιστρέφοντας στους μετόχους πάνω από 12 εκατ. ευρώ.

Σκέφτεται επίσης να σταματήσει το καλοκαίρι τη λειτουργία μερικών εκ των ορόφων του γνωστού ξενοδοχείου προκειμένου να περιορίσει το κόστος.

«Με αυτά που γίνονται, πρέπει να δούμε πώς θα προστατέψουμε τα συμφέροντα των μετόχων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τα στελέχη της εισηγμένης αναφέρθηκαν στις δραματικές επιπτώσεις που έχουν για τον ελληνικό τουρισμό η πολιτική αβεβαιότητα, οι κατά καιρούς δηλώσεις των πολιτικών, αλλά και οι φόβοι γύρω από την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

Μίλησαν για τη μεγάλη πτώση του τουριστικού ρεύματος τους πρώτους μήνες του 2012, για την ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των προκρατήσεων, για τις αρνητικές γνώμες που εκφράζουν μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί του εξωτερικού κ.λπ.

Ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρθηκε πως έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 18 ξενοδοχεία(!) και επιπλέον, και πέραν αυτού, περίπου το 10% των ξενοδόχων της Αττικής έχει καταφύγει σε μεσιτικά γραφεία μήπως και καταφέρει να πουλήσει…

Ειδικότερα για το President, φέτος το ποσοστό πληρότητας είναι αμφίβολο αν θα φτάσει στο 45%, παρά το θετικό ξεκίνημα λόγω της φιλοξενίας Λίβυων πολιτών (διεκόπη στις 31/3/2012 για να αποφευχθούν επισφάλειες. Λέγεται πως υπάρχουν στην αγορά πάνω από 100 εκατ. ευρώ επισφάλειες σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές εταιρείες υγείας, επειδή η πρεσβεία της Λιβύης από κάποιο σημείο και μετά σταμάτησε να πληρώνει…).

Όσο για τη στάση του πολιτικού κόσμου, επιλέγουμε μερικές από τις φράσεις της διοίκησης:

«Εδώ και χρόνια, δεν έχουμε δει κινήσεις για το καλό της χώρας και ειδικότερα του τουρισμού».

«Διάγουμε περίοδο πολέμου και ο εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός!».

«Το ξενοδοχείο κινήθηκε πολύ χαμηλά μετά τη διαπίστωση ότι δεν προέκυψε κυβέρνηση στις εκλογές της 7ης Μαΐου»

ΥΓ.1: Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν και οι άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Αττικής, μεταξύ των οποίων και η διοίκηση της εισηγμένης επίσης Λάμψα (Μεγάλη Βρετανία), που εμφάνισε σημαντικές ζημίες το πρώτο φετινό τρίμηνο.

ΥΓ.2: Υπεύθυνος κυπριακών συμφερόντων ξενοδοχείου της Αττικής μας έλεγε πως από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 δεν έχει υπάρξει ούτε ένας μήνας κερδοφόρος…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v