Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2004

ΒΙΟΤΕΡ: Εφοπλιστές και... real estate

Κάτι αλλάζει στην αγορά της επένδυσης σε ακίνητη περιουσία, καθώς το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες κουβέντες ακούγονται στα πέριξ της Σοφοκλέους για οικογένειες με σημαντική ακίνητη περιουσία οι οποίες εισέρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με γνώση του αντικειμένου της αξιοποίησης.

Μια από αυτές τις κουβέντες αφορά σε κατασκευαστική εταιρεία, στη ΒΙΟΤΕΡ, της οποίας ο βασικός μέτοχος (Γ. Μαυροσκότης) το τελευταίο διάστημα βγαίνει αγοραστής και δη σε μια εποχή που οι κατασκευές δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδό τους.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει πολύ καλές σχέσεις με εφοπλιστική οικογένεια, τριών αδελφών, από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες του χώρου, που διαθέτει μεγάλη προς αξιοποίηση ακίνητη περιουσία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και σε άλλες νοτιότερες περιοχές της Ελλάδος.

Σχέσεις που αναμένεται να καταλήξουν σε γάμο, καθώς η αγορά θέλει την εφοπλιστική οικογένεια να χτίζει θέση στην κατασκευαστική εταιρεία με ποσοστό που θα ξεπεράσει το 5%.

Έτσι λοιπόν τρία ζητούμενα επιτυγχάνονται. Πρώτον, η είσοδος της ακίνητης περιουσίας της οικογενείας με πλάγιο τρόπο στη Σοφοκλέους, δεύτερον, η φθηνότερη και γρηγορότερη αξιοποίησή της λόγω της τεχνογνωσίας της κατασκευαστικής.

Και τρίτον, η… τονωτική ένεση στην κατασκευαστική, που για να είμαστε τίμιοι είναι από εκείνες που δεν παρουσιάζουν μεγάλα και ηχηρά προβλήματα, ενώ και οι υποχρεώσεις της είναι από τις χαμηλότερες στον κλάδο.

Μετά την πληροφορική, λοιπόν, τα εφοπλιστικά συμφέροντα εισέρχονται και στις κατασκευές – real estate.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v