Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2004

ΕΙΚΟΝΑ... γκρίζα και ΗΧΟΣ με πολλά... παράσιτα!

Στην Εικόνα – Ηχος η στήλη έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και σήμερα, με αφορμή την επιστολή της εταιρείας σε απάντηση ερωτημάτων του Χ.Α., επανερχόμαστε.

Η εταιρεία λοιπόν, μετά την πολύκροτη συνεργασία με το δίκτυο της Expert, δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να ανακάμψει.

Αντίθετα, και με βάση τα όσα η ίδια στο παρελθόν είχε ανακοινώσει, συγκρινόμενα πάντα με τα όσα σήμερα ενημερώνει, αναμένεται το 2004 να έχει το ίδιο ύψος ζημιών με αυτό του 2003, στα 2,6 εκατ.ευρώ, ενώ όσον αφορά τον κύκλο εργασιών της θα είναι μειωμένος ούτε λίγο ούτε πολύ κατά 11,6 εκατ. ευρώ, διαμορφούμενος στα 24 εκατ. ευρώ από 35,6 εκατ. ευρώ το 2003.

Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται να διαψεύσουν τη διοίκηση, η οποία στη γενική συνέλευση είχε ενημερώσει τους μετόχους ότι το 2004 θα ήταν η χρονιά break even και το 2005 κερδοφόρο.

Experts στις... υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις μας βγήκαν με λίγα λόγια οι κύριοι της διοίκησης!

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι μάλλον απλό…

Αν η εταιρεία ήταν να παρουσιάσει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με το 2003, τότε πού είναι οι συνέργειες που προέκυψαν από τη συνεργασία με την Expert; Επιπλέον μήπως είναι αστείο η μείωση στον κύκλο εργασιών, αλλά και στα κέρδη, να αποδίδεται (μερικώς έστω) στο κλείσιμο 4 καταστημάτων, όταν αυτά κρίνονταν ως μη αποδοτικά, άρα μικρό το κακό, και επιπλέον όταν αυτή ήταν και η βασική στρατηγική που ο όμιλος Expert θα ακολουθούσε για να εξυγιάνει οικονομικά την εταιρεία;

Αυτά σαν αρχική επισήμανση, γιατί όταν τότε ρωτούσαμε αν το κλείσιμο καταστημάτων θα επηρέαζε τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία, η διοίκηση διατεινόταν ότι, αντιθέτως, γινόταν για το καλό της εταιρείας…

Θα θέλαμε επίσης να θυμίσουμε ορισμένα ”πραγματάκια”. Το καλοκαίρι του 2003 (περί τον μήνα Ιούνιο) η τιμή της μετοχής είχε εκτοξευτεί έως και την περιοχή των 3,4€.

Το Σεπτέμβριο, όταν ξεκινούσε η υπόθεση με τα Expert, είχε ήδη διολισθήσει στα 2,2€.

Τώρα η μετοχή βρίσκεται στα... 0,40€. Τα ποσοστά πτώσης είναι εξαιρετικά μεγάλα και εξαιρετικά απογοητευτικά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v