Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2012

Σφηνάκια για ΤΧΣ και Πετζετάκις

Σφηνάκια για ΤΧΣ και Πετζετάκις
Τ.Χ.Σ.: Μεγάλο ενδιαφέρον ακούμε ότι προέκυψε για την πλήρωση των τριών θέσεων του γενικού συμβουλίου και των δύο θέσεων της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν γι' αυτές φθάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις 60. Πρόκειται κυρίως για στελέχη με προϋπηρεσία στις τράπεζες και στις ελεγκτικές εταιρείες.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να διορίσει τις επόμενες ημέρες τα πέντε μέλη του γενικού συμβουλίου και τα τρία μέλη της εκτελεστικής επιτροπής μετά από έγκριση του Euro Working group με θητεία τριών ετών, η οποία μπορεί να ανανεώνεται μέχρι την 30ή/6/2017.

Από τα δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής θα επιλεγεί και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Τ.Χ.Σ. Το τρίτο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ορίζεται από την Τ.τ.Ε.

Από τα τρία μέλη του γενικού συμβουλίου που θα επιλεγούν μέσω της διαδικασίας της αξιολόγησης βιογραφικών, το ένα θα οριστεί πρόεδρος του γενικού γυμβουλίου. Οι υπόλοιπες δύο θέσεις του πενταμελούς συμβουλίου πληρώνονται από εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ και της Τ.τ.Ε.

Πετζετάκις: Σε καθεστώς πτώχευσης έχει υπαχθεί η Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος και οι πιστωτές της καλούνται να αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους στο Γραφείο Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έως τις 27 Αυγούστου.

Αυτά διαβάζουμε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Η μόνη ελπίδα να αλλάξει κάτι είναι να καταλήξει πολύ σύντομα η Α.Γ. Πετζετάκις (μητρική της Β. Ελλάδος) με κάποιον από τους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές και κυρίως να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v