Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2012

Οι Λίβυοι, η ανάσα και το επαπειλούμενο φέσι

Οι Λίβυοι, η ανάσα και το επαπειλούμενο φέσι
Σημαντική ανάσα στη ρευστότητα και στα περιθώρια κέρδους μεγάλων κλινικών πρόσφερε η έλευση Λίβυων για θεραπεία, αποκατάστασή ή απλώς για τουρισμό στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της χώρας έτρεξε κανονικά τους προηγούμενους μήνες, τώρα όμως εμφανίζονται προβλήματα.

Οι Λίβυοι καθυστερούν πλέον να πληρώσουν καθώς δεν έχουν δώσει καν προκαταβολές για τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται μεγάλες οφειλές, οι οποίες φθάνουν ως και τα δύο τρίτα του συνολικού λογαριασμού από τη νοσηλεία Λιβύων.

Το επαπειλούμενο φέσι δεν προκαλεί ανησυχία μόνο στις κλινικές αλλά και σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε αεροπορικές στις οποίες χρωστούν οι κλινικές, στην περίπτωση που οι ίδιες ή οι εταιρίες των μετόχων τους είχαν πάρει το έργο «με το κλειδί στο χέρι».

Βλέπετε, αρκετοί Λίβυοι αγωνιστές συνδύαζαν τη θεραπεία με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και βεβαίως με dolce vita. Κάτι σαν επίγειο ουρί του Παραδείσου, δηλαδή, προκειμένου να ανταμειφθούν για την ανατροπή του Καντάφι.

Ανησυχία προκαλούν όλα αυτά και στις τράπεζες.

Οι εισπράξεις από τη Λιβύη αποτέλεσαν ένα από τα στοιχεία που εκτιμήθηκαν για νέες εκταμιεύσεις δανείων και αναχρηματοδοτήσεις παλαιών ή ένα από τα στοιχεία που παρουσίασαν ως ένεση ρευστότητας άλλοι επιχειρηματίες…

Και τώρα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα…

ΥΓ.: Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται και κάποιοι ορκωτοί για… απρόβλεπτες προβλέψεις επισφαλειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v