Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2012

Ανάπτυξη μετά τους Ολυμπιακούς (της... Βραζιλίας)

Ανάπτυξη μετά τους Ολυμπιακούς (της... Βραζιλίας)
«Μέχρι στιγμής δεν βλέπω ούτε αχτίδα φωτός. Πολύ φοβάμαι ότι η ανάκαμψη θα έρθει μετά από πέντε χρόνια. Όποιος κάνει εκτιμήσεις ότι θα υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας νωρίτερα θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρός ή ότι δεν ζει στην Ελλάδα, οπότε δεν γνωρίζει τι βιώνουμε καθημερινά και ότι οι ανατροπές στη ζωή μας διαδέχονται η μία την άλλη».

Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Epsilon 7».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται φυσικά στο συνεχές κλείσιμο των επιχειρήσεων (από την αρχή του έτους έως και την 24η Μαΐου, στα βιβλία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ενεγράφησαν 318 εταιρείες και διεγράφησαν 860, ενώ το 2011 την ίδια χρονική περίοδο είχαν εγγραφεί 345 και είχαν διαγραφεί 859), όπως επίσης και στο ζήτημα της ρευστότητας.

«Μόνο με ουσιαστικές παρεμβάσεις, που θα ενθαρρύνουν το τραπεζικό σύστημα προκειμένου να παράσχει ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του ΕΤΕΑΝ και του Jeremie, και την ενίσχυση πόρων που διατίθενται από το ΕΣΠΑ θα μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v