Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 23 2012

Σφηνάκια για ΤΑΙΠΕΔ, ΜΕΤΚΑ και S&B

Σφηνάκια για ΤΑΙΠΕΔ, ΜΕΤΚΑ και S&B
ΜΕΤΚΑ: Ο εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται στη Συρία οδήγησε στη διακοπή του έργου κατασκευής σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 775 MW και συμβατικού τιμήματος 673 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες διακόπηκαν πριν από μερικούς μήνες. Μέχρι τότε η Μέτκα είχε ολοκληρώσει, σύμφωνα με αναλυτές, το 70% - 80% των απαιτούμενων εργασιών και εισέπραξε, όπως αναφέρει η ίδια, στο α΄ εξάμηνο του έτους 118,6 εκατ. ευρώ.

Η Μέτκα, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία α΄ εξαμήνου, έλαβε και προκαταβολή ύψους 10 εκατ. ευρώ για το δεύτερο έργο που έχει αναλάβει στη Συρία, συμβατικού ύψους 678 εκατ. ευρώ, οι εργασίες για το οποίο δεν πρόλαβαν καν να ξεκινήσουν.

ΤΑΙΠΕΔ: Είναι τέτοια η βιασύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν γνωρίζουμε πότε θα περάσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η νέα διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ο πρόεδρος Τ. Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Εμίρης.

Άγνωστο παραμένει, επίσης, πότε και από ποιους θα αντικατασταθούν κάποια από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ τα οποία είχαν διοριστεί επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου δεν έχει συνεδριάσει τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ στην ατζέντα για την πρώτη συνεδρίαση έχουν μπει μέχρι στιγμής περί τις 25 - 30 εκκρεμότητες!

Στο κτίριο της Κολοκοτρώνη έχουν και ένα άλλο πρόβλημα: επειδή ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Κ. Μητρόπουλος (επιστρέφει σήμερα από τις διακοπές του) είχε συμφωνήσει να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον επίσημο διορισμό της νέας διοίκησης, ο κ. Εμίρης στεγάζεται σε άλλο γραφείο.

Ο κ. Αθανασόπουλος ήταν τυχερός γιατί ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Γ. Κουκιάδης είχε παραιτηθεί από την άνοιξη...

S&B: Σχεδόν 10 μήνες έχουν παρέλθει από την ανακοίνωση της αρχικής συμφωνίας για σταδιακή απόκτηση της δραστηριότητας βωξίτη της S&B στην Ελλάδα από τον Μυτιληναίο και το πρώτο βήμα που προβλεπόταν δεν έχει γίνει ακόμη.

Εν τω μεταξύ, η S&B, λόγω και της συμφωνίας σταδιακής πώλησης, εμφανίζει μεν τις πωλήσεις και τα κέρδη από τη δραστηριότητα βωξίτη, ΔΕΝ διενεργεί όμως αποσβέσεις.

Με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κέρδη του κλάδου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v