Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2012

Σφηνάκια για BCP, Tιτάν, Κύπρου και Διεθνική

Σφηνάκια για BCP, Tιτάν, Κύπρου και Διεθνική
BCP: Σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση κεφαλαίου 500 εκατ. ευρώ της πορτογαλικής BCP, μητρικής της Millennium Bank, με το Δημόσιο να έχει αναλάβει την κάλυψη αδιάθετων μετοχών.

Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ότι η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 4 σεντς, σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μια τράπεζα που προχωρά σε συμπλήρωση και όχι αναπλήρωση κεφαλαίων.

Η πολύ χαμηλή τιμή διάθεσης είχε ως αποτέλεσμα αμέσως μετά την αποκοπή του δικαιώματος να τρέξουν τόσο η μετοχή όσο και το δικαίωμα.

Τράπεζα Κύπρου: Δικαιολογημένη κρίνει μέρος των αναλυτών την ανοδική αντίδραση του τίτλου το τελευταίο διάστημα.

Ανεξαρτήτως της φημολογίας για την αύξηση του ποσοστού από πλευράς του Ρώσου επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπόλοβλεφ, η αποτίμηση της τράπεζας είχε πέσει πολύ χαμηλά, υποχωρώντας ως τα 276,5 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η τράπεζα διαθέτει 1,3 δισ. ευρώ εμπράγματα ίδια κεφάλαια και χρειάζεται πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση και όχι αναπλήρωση κεφαλαίων η ανοδική αντίδραση δικαιολογείται. Βέβαια, παραμένει το ρίσκο της ύφεσης της Κυπριακής οικονομίας και των πρόσθετων προβλέψεων που ενδέχεται να χρειασθούν.

ΤΙΤΑΝ: Σε επίπεδα ως και 50% υψηλότερα από τους ομοειδείς τίτλους διαπραγματεύεται η κοινή μετοχή της Τιτάν.

Η αγορά δείχνει να αγνοεί τους κινδύνους για τον εγχώριο όμιλο από την δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση στην Αίγυπτο, η οποία αποτέλεσε το δυνατό χαρτί του ομίλου τα τελευταία χρόνια.

Υπό το βάρος της μείωσης των συναλλαγματικών της διαθεσίμων η Αίγυπτος συζητά τη σύναψη δανείου είτε με το ΔΝΤ είτε με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως και να ναι οι αναλυτές φοβούνται ότι θα υπάρξει το επόμενο διάστημα υποτίμηση της αιγυπτιακής λίρας.

Την ίδια στιγμή η άνοδος στην αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ διενεργείται προς το παρόν με ατμομηχανή πολιτείες στις οποίες δεν έχει σημαντική θέση ο όμιλος.

Διεθνική: Αποχώρησε από την Εθνική Asset Management ο Γιώργος Λιάσκας, διευθυντής επενδύσεων, ενώ συνεχίζονται οι μετατάξεις προσωπικού σε άλλα τμήματα του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v