Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2005

Oι λόγοι της ”κινητικότητας” σε ΚΥΡΜ-ΜΕΡΚΟ

Αυξητικές τάσεις χθες στη μετοχή της Κυριακίδης (που το τελευταίο διάστημα κινούνταν στην περιοχή των 2,3 ευρώ), αλλά και στη θυγατρική ΜΕΡΚΟ, με σημαντική άνοδο και στη συναλλακτική δραστηριότητα.

Όπως αντιλαμβάνεται η στήλη, υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτή την κινητικότητα.

Πρώτον -και ενδεχομένως κυριότερο- ο ίδιος ο κ. Κυριακίδης φαίνεται ότι έχει ”κτυπήσει” νέες δουλειές όχι μόνον στη Μ. Ανατολή, στην οποία αποκτά… ειδίκευση, αλλά και στο μακρινό Ουζμπεκιστάν.

Δεύτερον, θεωρείται πλέον αποφασισμένο ότι θα εισαχθεί στην ΕΑΓΑΚ πρόσθετο ποσοστό της ΜΕΡΚΟ, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες σε ορισμένους κύκλους της αγοράς, τουλάχιστον για προσέγγιση της τιμής της προηγούμενης δημόσιας εγγραφής

Τρίτον, από πλευράς ΜΕΡΚΟ αναμένεται ότι θα υπάρξει ισχυρή μερισματική απόδοση (έως και… διψήφια;), προς όφελος βεβαίως και της μητρικής της εταιρίας.

Τέταρτον, όπως λέγεται, τελείωσαν –ολότελα- οι πωλήσεις από μεγάλο κρατικό θεσμικό, που επί αρκετό καιρό είχαν παίξει το ρόλο τους στον τρόπο διακύμανσης της μετοχής ΚΥΡΜ για… ευνόητους λόγους.

ΥΓ.: Μαθαίνουμε, όμως, ότι υπάρχει και μια νέα δραστηριότητα που αφορά στη σύσταση θυγατρικής εταιρίας με αντικείμενο τη διαχείριση έργων στη Μέση και την Άπω Ανατολή, πιθανώς με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εταιρία αυτή προφανώς θα δίνει έργα στη μητρική της, αλλά και σε άλλες ομοειδείς εταιρίες που δεν θεωρούνται ευθέως ανταγωνιστικές της Κυριακίδης λόγω διαφορετικής ποιότητας μαρμάρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v