Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2005

ΔΑΪΟΣ: Τα μαγαζιά των 37.150€ το... μέτρο!

Ολίγον τι... περίεργα μας τα λέει η εισηγμένη εταιρία ΔΑΪΟΣ για τα περίφημα πλέον καταστήματα (που κείνται επί ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρίας), τα οποία προτίθεται να αγοράσει από το βασικό της μέτοχο ΚΑΙ πρόεδρο ΚΑΙ διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Αστέριο Δάιο.

Τη μακροσκελέστατη απάντηση της εταιρίας στα πολύ αναλυτικά ερωτήματα που της έθεσε το Χρηματιστήριο (σ.σ. οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΧΑ δεν αφήνει τίποτα να… ”πέσει κάτω”, κι αυτό είναι προς όφελος της αγοράς και της αξιοπιστίας της) μπορείτε να τη διαβάσετε στις ειδησεογραφικές σελίδες του euro2day.gr.

Εμείς απλά θα ασχοληθούμε με ορισμένα σημεία ”αιχμής”:

Πρώτον, ότι με βάση τα όσα η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε προτίθεται να δώσει τίμημα έως και ”13 εκατ. ευρώ πλέον εξόδων” για καταστήματα συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ., των οποίων η αντικειμενική αξία, όπως η ίδια λέει, έχει εκτιμηθεί στα 1,65 εκατ. ευρώ!!!

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία είναι πρόθυμη να πληρώσει έως και… 37.150 ΕΥΡΩ το τετραγωνικό μέτρο (ήτοι σχεδόν… 13 εκατομμύρια δραχμές ανά τ.μ.) πληρώνοντας περίπου… 8 φορές περισσότερα από την αντικειμενική αξία αυτών των καταστημάτων!!!

Πέραν του ότι εκ των παραπάνω συνάγεται ότι τα καταστήματα των 350 τ.μ. φέρονται να έχουν την ίδια αξία με ολόκληρο το ακίνητο (στο ισόγειο του οποίου ευρίσκονται) υπερ-δεκαπλάσιας επιφάνειας 4.746 τ.μ., αφού 13,25 εκατ. ευρώ αγόρασε η εταιρία όλο το ακίνητο, πλην των καταστημάτων, υπάρχει και ένα ακόμη θέμα.

Πώς είναι δυνατόν το ακίνητο να αγοράζεται σε τιμή διπλάσια της αντικειμενικής του αξίας που ήταν 6,5 εκατ. και τα καταστήματα να ”εκτιμώνται” σε αξία έως και 13 εκατ. ευρώ, δηλαδή… ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΑ της αντικειμενικής τους αξίας του 1,65 εκατ. ευρώ;

Εν τέλει, μήπως θα ήθελε ο κ. Αστέριος Δάιος να μας πει –επισήμως- σε ποια τιμή αγόρασε τα καταστήματα αυτά, τον Ιούλιο του 2004, όταν δηλαδή η εταιρία αγόρασε το υπόλοιπο ακίνητο;

Διότι σε αμφότερες τις περιπτώσεις αντισυμβαλλόμενος ήταν η εισηγμένη εταιρία Μυτιληναίος και τα συμβόλαια έγιναν την ίδια ημέρα.

ΥΓ.: Καταλάβαμε καλά ότι η εταιρία και ο κ. Δάιος αγόρασαν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία τον Ιούνιο χωρίς να έχουν λάβει κάποια επίσημη εκτίμηση για την αξία τους και προτίθενται να το πράξουν τώρα;

Διότι η εκτίμηση του ”τόσα ήθελε η πωλήτρια εταιρία” μπορεί να καλύπτει τον κ. Δάιο τον ίδιο στις κινήσεις του, αλλά μάλλον δεν πρέπει να καλύπτει τους λοιπούς μετόχους της εισηγμένης εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v