Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2012

Σφηνάκια για τράπεζες, Πλαίσιο και ασφάλειες

Σφηνάκια για τράπεζες, Πλαίσιο και ασφάλειες
Τράπεζες - Νέα παράταση δημοσίευσης: Νέα παράταση στη δημοσίευση αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου παίρνουν οι τράπεζες λόγω της καθυστέρησης στην εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες υποχρεούνται να δημοσιεύσουν λογιστικές καταστάσεις β΄ τριμήνου ως το τέλος Νοεμβρίου και πάντα με την προϋπόθεση ότι θα έχει εκταμιευθεί η δόση.

Αν δεν εκτροχιαστεί, εκ νέου, το πλάνο, τότε θα κληθούν στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου να δημοσιεύσουν αποτελέσματα για το β΄ και το γ΄ τρίμηνο.

Όλα μαζί και όποιος αντέξει…

Πλαίσιο: Με την ίδια συνταγή -έμφαση στην προώθηση δικών του brand names, με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και εκμετάλλευση της ρευστότητας για αγορά εμπορευμάτων σε χαμηλότερες τιμές- το Πλαίσιο κατάφερε να αυξήσει την κερδοφορία του το εννεάμηνο του 2012.

Και αυτό παρά τη μείωση των πωλήσεων.

Το πιο ευχάριστο όμως κομμάτι των λογιστικών καταστάσεων δεν είναι η τόνωση της κερδοφορίας (4,95 έναντι 4,14 εκατ. ευρώ), αλλά η δυνατότητα παραγωγής πολύ περισσότερων μετρητών.

Έτσι, σε επίπεδο ελεύθερων ταμειακών ροών, το Πλαίσιο κατάφερε να κερδίσει στο εννεάμηνο κάτι παραπάνω από 11,5 εκατ. ευρώ, ένα κομμάτι των οποίων (1,766 εκατ.) διέθεσε στους μετόχους ως μέρισμα και με το υπόλοιπο αύξησε το καθαρό ταμείο του ομίλου στα 23,1 εκατ. ευρώ.

ΥΓ. 1: Αξιοσημείωτες οι εδώ και μήνες αγοραστικές παρεμβάσεις του βασικού μετόχου στο ταμπλό.
ΥΓ. 2: Τρέχουσα κεφαλαιοποίηση γύρω στο 10% πάνω από τη λογιστική αξία.


Ασφάλειες: Οριακή η πτώση της ασφαλιστικής παραγωγής του κλάδου ζωής στο οκτάμηνο του 2012, λόγω της στροφής προς τα συνταξιοδοτικά προϊόντα.

Σαφώς μεγαλύτερη πτώση παρατηρήθηκε στους κλάδους ζημιών, τόσο στο αυτοκίνητο (μείωση τιμολογίων, πολλά ανασφάλιστα οχήματα) όσο και στα συμβόλαια των επιχειρήσεων, ορισμένες εκ των οποίων επιλέγουν πλέον το ασφαλιστικό πρόγραμμα… με το χαμηλότερο κόστος.

Και ουσιαστικά μένουν ανασφάλιστες εν μέσω κρίσης.

ΥΓ.: Αν οι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων ήξεραν τι κινδύνους διατρέχουν σε περίπτωση που τρακάρουν, θα έσπευδαν να ασφαλιστούν… από χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v