Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 30 2012

Σφηνάκια για ΧΑΤΖΚ-ΣΠΡΙ, ΧΑΚ και χρηματιστηριακές

Σφηνάκια για ΧΑΤΖΚ-ΣΠΡΙ, ΧΑΚ και χρηματιστηριακές
ΧΑΤΖΚ-ΣΠΡΙ: Άλλαξαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Sprider και Χατζηιωάννου.

Και οι δύο επιχειρήσεις θα έχουν κοινό διοικητικό συμβούλιο με ένα μόνο εκτελεστικό μέλος (τον κ. Βασίλειο Καρέλλα του Λάμπρου, που αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και στις δύο εισηγμένες) και τέσσερα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

Η αλλαγή των μελών στα Δ.Σ. αυτών των επιχειρήσεων οφείλεται ουσιαστικά στο ότι και οι δύο ελέγχονται από την οικογένεια Χατζηιωάννου.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι η αποχώρηση (μετά από πολλά χρόνια) της οικογένειας Χατζηιωάννου -δηλαδή των βασικών μετόχων- τόσο από τα νέα Δ.Σ. όσο και από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου!

Επιπλέον, οι συνελεύσεις των δύο εταιρειών αποφάσισαν το Σάββατο τη μεταφορά της έδρας τους στη Θεσσαλονίκη.

ΧΑΚ: Στη Νέα Κυπριακή Χρηματιστηριακή Αγορά (στην αντίστοιχη ΕΝ.Α.) τελούν υπό διαπραγμάτευση οι μετοχές τόσο της θυγατρικής της Επίλεκτος στον κλάδο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας όσο και της ασφαλιστικής εταιρείας Interlife.

Πληροφορούμεθα πως στο ΧΑΚ έχουν υποβάλει αιτήσεις εισαγωγής δύο ακόμη ελληνικές επιχειρήσεις. Μία από τον χώρο της ναυτιλίας (η πιο μεγάλη σε μέγεθος) και μία ακόμη από τον χώρο της ενέργειας.

Χρηματιστηριακές: Από τις 20/11/2012 η εταιρεία Δραξ ΧΑΕΠΕΥ θα εκτελεί τις εντολές των πελατών της, για κατάρτιση συμβάσεων αγοράς ή πώλησης ενός ή περισσότερων χρηματοπιστωτικών μέσων, μέσω της εταιρείας Δυναμική ΧΑΕΠΕΥ και όχι απευθείας στο Χ.Α. όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Οι εντολές θα διαβιβάζονται προς εκτέλεση μέσω της Δραξ στη νέα ΑΕΠΕΥ και το αντίτιμο θα καταβάλλεται στη νέα ΑΕΠΕΥ.

Το margin θα συνεχίσει να παρέχεται μέσω της Τρ. Αττικής.

Οι χρηματιστηριακοί κωδικοί θα παραμείνουν οι ίδιοι, απλώς θα προστεθεί το πρόθεμα 2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v