Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2012

Οι επενδυτές ...ξανάρχονται!

Οι επενδυτές ...ξανάρχονται!
Αύξηση κεφαλαίου έως 50 εκατ. ευρώ αποφάσισε να προτείνει στους μετόχους το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου Alpha Trust Ανδρομέδα, προκειμένου να ενισχύσει το ύψος του χαρτοφυλακίου της.

Αν θυμόμαστε καλά, είχαμε καμιά δεκαριά χρόνια να δούμε αύξηση κεφαλαίου σε ΑΕΕΧ και το συχνότερο που βλέπαμε είναι είτε διάλυσή τους, είτε απορροφήσεις από τράπεζες, είτε τέλος μετατροπή τους σε αμοιβαία κεφάλαια.

Ενδεχομένως κάτι να σημαίνει αυτό, ιδίως όταν γίνεται από έναν όμιλο (Alpha Trust) που ξέρει καλά από αγορές και δεν δίστασε στο παρελθόν να προχωρήσει και σε «γενναία» επιστροφή κεφαλαίου.

Πέραν αυτού, όμως, είχαμε πολλά χρόνια να δούμε νέους επενδυτές να εισέρχονται στον χώρο των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Σε αντίθεση λοιπόν με τις χρηματιστηριακές, που είτε κλείνουν, είτε περιορίζουν δραματικά την γκάμα των εργασιών τους, βλέπουμε έναν εφοπλιστή να αγοράζει το 90% της Πήγασος Χρηματιστηριακής και να προτίθεται να προχωρήσει σε πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της εταιρείας με γνωστά στελέχη της αγοράς (Χρήστος Σορώτος, Αλέξανδρος Παππάς).

Επίσης, σε μια περίοδο όπου οι ελληνικές βιομηχανίες μαστίζονται από την κρίση και πολλές από αυτές απειλούνται με λουκέτα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ξένοι ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, διερευνώντας το ενδεχόμενο των εξαγορών.

Έχουμε μάλιστα ακούσει πως έχει εκφραστεί ενδιαφέρον (αρχικό έστω) ακόμη και για «κουφάρια» στις βιομηχανικές περιοχές της Θράκης, ή ακόμη και για εταιρείες από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας!

Μάλιστα, αρκετοί αναφέρονται και στο ενδιαφέρον τουρκικών κεφαλαίων στον χώρο της Θράκης να αποκτήσουν τοπική παραγωγική βάση, εξαγοράζοντας πτωχευμένες -ή σχεδόν πτωχευμένες- παραγωγικές εγκαταστάσεις και προσφέροντας την απαραίτητη χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v