Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2012

Σφηνάκια για PPF, Ανδρομέδα και Autohellas

Σφηνάκια για PPF, Ανδρομέδα και Autohellas
PPF: Στην Ελλάδα βρέθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας κλιμάκιο στελεχών του PPF.

Οι εκπρόσωποι του τσεχικού fund είχαν συζητήσεις τόσο με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και με σειρά επιχειρηματιών και στελεχών.

Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα δεν είναι και λίγα. Συμμετέχουν στην διεκδίκηση του 33% του ΟΠΑΠ, όπου τώρα συγκροτούνται τα σχήματα που θα υποβάλλουν προσφορές.

Διεκδικούν την ΔΕΣΦΑ μαζί με την ΓΕΚ Τέρνα και ενδιαφέρονται και για άλλες δουλειές σε ενέργεια, υποδομές, αλλά και λιανεμπόριο.

Υ. Γ: Μεταξύ άλλων το PPF έχει κτίσει θέσεις σε κάποιες ελληνικές μετοχές. Όλες κάτω του 5%...


Alpha Trust Ανδρομέδα: Με ούριο άνεμο οδεύει προς την ΑΜΚ ύψους ως 50 εκατ. ευρώ η Alpha Trust Ανδρομέδα.

Η ΑΕΕΧ που διαχειρίζεται η Alpha Trust ΑΕΠΕΥ, δικαιώνεται για τη στρατηγική της να επενδύσει το σύνολο σχεδόν του υπό διαχείριση ενεργητικού της σε ελληνικές μετοχές και δη σε τίτλους εμποροβιομηχανικών εταιρειών με εξωστρέφεια και αξία.

Μόνο κατά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις η Ανδρομέδα είδε την εσωτερική της αξία να αυξάνεται σημαντικά. Και αυτό λόγω των σημαντικών θέσεων που διατηρεί στους τίτλους των ΟΛΠ και Πλαστικά Θράκης, που σημείωσαν σημαντικά κέρδη.

Η επένδυση στην Πλαστικά Θράκης αποτελεί και την μεγαλύτερη θέση της ΑΕΕΧ με αποτέλεσμα η εκρηκτική άνοδος της περασμένης Παρασκευής να οδηγήσει σε αυτόματη εγγραφή κερδών.


Autohellas: Αυξήθηκε (και) το 2012 η επένδυση της Autohellas στην εταιρεία Sportsland, στην οποία η εισηγμένη συμμετέχει με 50%, έχοντας ήδη καταβάλλει μέσα από συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου 5,03 εκατ. ευρώ.

Η Autohellas κρατά πολύ «χαμηλούς τόνους» για τη συγκεκριμένη συμμετοχή, στην οποία το υπόλοιπο 50% κατέχει ο επιχειρηματίας κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v