Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2012

Σφηνάκια για ΔΕΗ, Jumbo και φόρους ακινήτων

Σφηνάκια για ΔΕΗ, Jumbo και φόρους ακινήτων
ΔΕΗ: Νέο διαγωνισμό για την εγκατάσταση του μεγάλου φωτοβολταϊκού της Μεγαλόπολης ετοιμάζει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Ο πρώτος ναυάγησε επειδή από την προκήρυξη μέχρι την κατακύρωσή του οι συνθήκες άλλαξαν δραματικά σε ό,τι αφορά το κόστος.

Ωστόσο, και ο δεύτερος, πριν ακόμη ξεκινήσει, αντιμετωπίζει νέες αλλαγές, που δεν είναι άλλες από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου (το πόσο έκτακτη είναι θα το δούμε).

Το μόνο που ενθαρρύνει τους ανθρώπους της εταιρείας να προχωρήσουν είναι η υψηλή κλειδωμένη ταρίφα, στα επίπεδα των 39 λεπτών η κιλοβατώρα, η οποία σε συνδυασμό με το χαμηλό πλέον κόστος εγκατάστασης αφήνει κάποια περιθώρια υλοποίησης του έργου.

Προϋπόθεση, πάντως, είναι να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, γιατί μόνο έτσι θα καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της επένδυσης.

Ακίνητα: Σαράντα τον αριθμό είναι οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις στα ακίνητα, όπως αναφέρει ο κ. Κων/νος Χαϊδούτης, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ.

Σε συνέντευξή του (περιοδικό Ε7), ο κ. Χαϊδούτης σημειώνει επίσης ότι έχουν θεσμοθετηθεί οκτώ υποχρεωτικές επιθεωρήσεις, βεβαιώσεις και πιστοποιητικά επί των ακινήτων, όπως ενεργειακά, βεβαιώσεις για πολεοδομική νομιμότητα, εξαρτημένα τοπογραφικά για εκτός σχεδίου ακίνητα και κάμποσα άλλα.

Άντε τώρα να ανασάνει η αγορά ακινήτων, αν δεν αλλάξει το όλο πλαίσιο.

JUMBO: Θετικότατη εντύπωση από την Jumbo, που την Παρασκευή συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, σε ένα μάλλον δύσκολο χρηματιστηριακό περιβάλλον και με απόλυτα ελεγχόμενη προσφορά.

Πληροφορίες αναφέρονται σε επιλεκτικές τοποθετήσεις από... διορατικά χαρτοφυλάκια, που ποντάρουν στο ότι τα αποτελέσματα στην τελική γραμμή θα είναι υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v