Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2012

Ποιες μετοχές έκαναν ρεκόρ 12μήνου

Ποιες μετοχές έκαναν ρεκόρ 12μήνου
Δεκαεννέα μετοχές έγραψαν κατά τη χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση νέα υψηλά δωδεκαμήνου. Κι έχει σημασία να δούμε ποιες ήταν και σε ποιες κατηγορίες ανήκουν.

Τρία κρατικόχαρτα (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ) και ένα πρώην κρατικόχαρτο (ΟΤΕ). Προφανώς, η αγορά ποντάρει στο ότι τα τρία πρώτα πηγαίνουν προς ιδιωτικοποίηση και πως και οι τέσσερις προαναφερόμενες εταιρείες θα δουν το μισθολογικό τους κόστος να μειώνεται περαιτέρω.

Τρεις μετοχές από τον χώρο των ιδιωτικών κλινικών (Υγεία, ΙΑΣΩ, Ιατρικό Αθηνών). Πιθανόν να προεξοφλείται ότι με την έλευση της ευρωπαϊκής υπερδόσης το Δημόσιο θα αποπληρώσει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών του προς τους ιδιώτες παρόχους στον κλάδο της υγείας.

Τέσσερα «εξαγωγικά χαρτιά», ή έστω εταιρείες που το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών τους προέρχεται από το εξωτερικό (Πλαστικά Θράκης, ΕΛΒΑΛ, Αφοί Καράτζη, Inform Λύκος). Οι εταιρείες αυτές παρουσίασαν ή αναμένεται να παρουσιάσουν καλά αποτελέσματα εννεαμήνου.

Εταιρείες διαφόρων κλάδων για τις οποίες προβλέπονται ικανοποιητικά αποτελέσματα εννεαμήνου (ΚΡΙ ΚΡΙ, Σαράντης, Ελτον Χημικά, Μύλοι Λούλη).

Και τέλος οι μετοχές των εταιρειών Ελλάκτωρ (ποντάρει στην επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων), ΕΛΓΕΚΑ, Αλουμύλ και Intracom...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v