Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2005

Yπόθεση ”World Wide”: Επεσαν 17,5 χρόνια φυλακής

Μετά από μια δίκη που κράτησε έξι μέρες στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Δαμιανός Καστρινάκης της γνωστής υπόθεσης της ”World Wide” ΑΕΠΕΥ που συντάραξε το 2002-2003 την αγορά Παραγώγων, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9,5 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Με μια απόφαση που χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους ως ”ορόσημο” οι συνολικά τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την παράνομη ιδιοποίηση ποσών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που οι πελάτες της ανωτέρω εταιρίας τους είχαν εμπιστευθεί με σκοπό να επενδυθούν σε χρηματιστηριακές συναλλαγές, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Για τον βασικό εκ των κατηγορουμένων, τον Δ. Καστρινάκη, πρώην πρόεδρο της εταιρίας, ο οποίος σημειωτέον ήταν ήδη προφυλακισμένος, το Δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, ενώ οι άλλες δύο κατηγορούμενες (Αθηνά Κίτσου, πρώην Αντιπρόεδρος της WorldWide και Παναγούλα Παπαδημητρακοπούλου, πρώην ταμίας), καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τεσσάρων ετών η κάθε μία με αναστολή.

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν πάνω 50 μάρτυρες, στην πλειοψηφία τους επενδυτές, που απώλεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς επίσης και υπάλληλοι της εταιρίας και ελεγκτές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η άδεια λειτουργίας της Worldwide AEΠΕΥ, η οποία εθεωρείτο μία εκ των κορυφαίων στις συναλλαγές επί παραγώγων, ανακλήθηκε στις 21.1.2003 έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς κατόπιν ελέγχου της διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και οικονομικών ατασθαλιών.

Σημειώνεται ότι την πλειοψηφία των πολιτικώς εναγόντων εκπροσώπησε η δικηγορική εταιρία ”Μουσάς & Τσιμπρής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v