Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2012

Λαχεία: Τελικά ήτανε... "κουτσό" το ένα άλογο!

Λαχεία: Τελικά ήτανε... κουτσό το ένα άλογο!
Από χθες είναι πλέον δεδομένο ότι στην κούρσα για τη διεκδίκηση των λαχείων τρέχει μόνο ένα άλογο. Η αλήθεια είναι ότι αν πιάσουμε ένα-ένα τα ονοματα της κοινοπραξίας με leader τον ΟΠΑΠ, αυτή ήταν το αδιαφιλονίκητο «φαβορί», για λόγους που εξηγεί το αναλυτικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ομάδα «εθνική κόσμου».

Ωστόσο, δεδομένης και της... συγκυρίας, όποιος ήθελε μπορούσε να κοντράρει όσο ήθελε, ειδικά στο σκέλος του τιμήματος. Γι αυτό και όλοι ανέμεναν την κοινοπραξία Sisal- Oμίλου Κοπελούζου να δώσει ηχηρό "παρών".

Αντ' αυτού, λένε έγκυρότατες πληροφορίες, έστειλαν επιστολή- αφού προηγουμένως είχαν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού- ζητώντας την ακύρωση του επειδή θα... ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ!

Λες κι αν κέρδιζαν τον συγκεκριμενο διαγωνισμό οι ίδιοι, θα είχε οποιαδήποτε σημασία για την ξεχωριστή «μπίζνα» των λαχείων, ποιος και πότε θα πάρει τον Οργανισμό...

Τους λόγους για τους οποιούς η αγορά θεωρούσε ότι η κοινοπραξία Κοπελούζου ήταν «σχεδόν υποχρεωμένη» να κατέβει – και να χτυπήσει- το διαγωνισμό, τους περιγράψαμε σε προηγούμενο σχόλιο όπως και τις πληροφορίες ότι μπορεί και να μην συνέβαινε αυτό.

Το σημερινό αποτέλεσμα δεν αφήνει συνεπώς πολλά περιθώρια για ερμηνείες.

Μάλλον το άλογο ήταν «κουτσό» κι έψαχνε πως ΔΕΝ θα πάρει μέρος στη κούρσα!

Σε καθε περίπτωση δε, αδυνατούμε να καταλάβουμε τις... διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες υποτίθεται ότι ο όμιλος Κοπελούζου «προτίμησε» να επικεντρωθεί στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Διότι, με βάση τα σχήματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η Halveston LTD , στην οποία βρίσκονται συμφέροντα του ομίλου Κοπελούζου, μετέχει στην κοινοπραξία με την Playtech και τη Gauzelman, με ποσοστό μόλις ... 4%!

Που σημαίνει με απλούς υπολογισμούς, ότι αν κερδίσει αυτή η κοινοπραξία (κι εφόσον δεν εμπλουτιστεί με άλλα ονόματα που θα λάβουν κι αυτά μερίδιο) θα πάρει κατ' αναλογία το... 1,36% του ΟΠΑΠ και το... 0,476% του οφέλους απο τα Λαχεία (στα οποία ο ΟΠΑΠ ως leader έχει το 35%).

Σημειώνουμε πάντως ότι η κούρσα δεν είναι ... περίπατος κι ας τρέχει μόνον ένας διεκδικητής. Διότι το τίμημα που τελικά θα δώσει πρέπει να κριθεί ικανοποιητικό απο τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και το κυριότερο, απο τον ανεξάρτητο αποτιμητή.

Εαν είναι μικρότερο απο εκεί που έχει τεθεί ο πήχης, θα πρέπει να αυξηθεί για να τον συναντήσει.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v