Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2012

Το αλαλούμ στις κρατικές προμήθειες!

Το αλαλούμ στις κρατικές προμήθειες!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εικόνας που παρουσιάζουν οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί των κρατικών προμηθειών είναι η αναφορά της εισηγμένης Εριουργία Τρία Άλφα (οικογένεια Εφραίμογλου) στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η εταιρεία μετέχει σε τέτοιους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για υφάσματα ή στολές, όπου βασικό χαρακτηριστικό είναι ο δραματικός περιορισμός του όγκου τους. Πέρα όμως από αυτό, η εισηγμένη περιγράφει μια διαδικασία-αλαλούμ!

Αναφέρει, για παράδειγμα, πως έχει καταθέσει ενσφράγιστες προσφορές σε διαγωνισμούς προμήθειας διαφόρων φορέων του Δημοσίου, αλλά η ολοκλήρωσή τους καθυστερεί, ενώ επιβαρύνεται συνεχώς με τραπεζικές προμήθειες και εγγυητικές επιστολές που έχει καταθέσει.

«Συμβαίνει, δε, αιφνιδίως να αναγγέλλεται η ματαίωση διαγωνισμού, δύο ή και περισσότερα έτη μετά την έναρξή του», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Κάτι σαν... ξαφνικός θάνατος.

«Εάν στα ανωτέρω προστεθεί και καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλών του Δημοσίου για εμπορεύματα που έχει από καιρό παραλάβει, γίνεται κατανοητή και η αύξηση των δαπανών και η διόγκωση του δανεισμού της εταιρείας», καταλήγει η διοίκηση της Εριουργίας Τρία Άλφα.


ΥΓ.: Πριν από την έναρξη της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης θα γίνει αίτηση επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής στο Χ.Α. Η έκδοση θα χρηματοδοτήσει την επέκταση της εταιρείας στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έτσι ελπίζεται πως ο τζίρος θα υπερβεί μελλοντικά το όριο των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αν γίνει αυτό, τότε θα αρθεί και ο λόγος για τον οποίο η εισηγμένη τελεί υπό διαπραγμάτευση στην κατηγορία μετοχών προς διαγραφή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v