Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2012

Νέος τραπεζικός πονοκέφαλος τα δάνεια στις ΔΕΚΟ

Νέος τραπεζικός πονοκέφαλος τα δάνεια στις ΔΕΚΟ
Σε ενισχυμένες προβλέψεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει σε ΔΕΚΟ και άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα θα πρέπει να προχωρήσουν οι τράπεζες εν όψει ανακεφαλαιοποίησης.

Ακούμε ότι οι κεφαλαιακές τους ανάγκες έχουν υπολογιστεί με βάση το ακραίο σενάριο ότι μέρος των δανείων που έχουν χορηγήσει προς το Δημόσιο ενδέχεται να μην εξοφληθεί.

Πρόκειται για έμμεσο «κούρεμα» που ακολουθεί το PSI+, στο οποίο υπήχθησαν και τα ομόλογα που είχαν εκδοθεί για ΟΣΕ, ΕΑΣ, ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει τις κεφαλαιακές ανάγκες ανά τράπεζα αναφέροντας αναλυτικά τις ζημίες από PSI, τις πρόσθετες προβλέψεις λόγω υιοθέτησης του ακραίου σεναρίου της BlackRock, τις κεφαλαιακές ανάγκες από θυγατρικές εξωτερικού, αλλά και τις επιπλέον προβλέψεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες προς εταιρείες του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, θα αναφέρεται πιθανότατα στις εκτιμήσεις μελλοντικής κερδοφορίας τριετίας, τις οποίες έχει αποδεχθεί ως αξιόπιστες, και σε κινήσεις πώλησης στοιχείων ενεργητικού που είναι ήδη ώριμες.

Βάσει του συνόλου των παραπάνω παραμέτρων θα προκύψουν και οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες με στοιχεία της 30ής/6/2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v