Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2013

Σφηνάκια για επιτρόπους και χαμένες υπεραξίες

Σφηνάκια για επιτρόπους και χαμένες υπεραξίες
Τράπεζες- Ομόλογα: Λιγότερα κεφάλαια κατά τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ θα χρειαζόταν οι τράπεζες στην περίπτωση που δεν πρόσφεραν στο πρόγραμμα επαναγοράς τα νέα ομόλογα ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν.

Ο μέσος όρος του καλαθιού των 20 ομολόγων τελεί υπό διαπραγμάτευση εδώ και ημέρες μεταξύ 41 με 43 μονάδες βάσης, σημαντικά υψηλότερα από τις 33,8 μονάδες βάσης στις οποίες πούλησαν όσοι συμμετείχαν στην επαναγορά.

Οι ελληνικές τράπεζες συμμετείχαν με ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 15 δισ. ευρώ και τα….διαφυγόντα κέρδη τους με βάση την τρέχουσα αποτίμηση των ομολόγων προσεγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ!


Επίτροποι τραπεζών:
Την έγκριση των επικαιροποιημένων πλάνων αναδιάρθρωσης των συστημικών τραπεζών από την τρόικα περιμένουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των επιτρόπων.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day έχουν επιλεγεί οι ελεγκτικές εταιρείες, Grant Thornton για τον υπό διαμόρφωση όμιλο Εθνικής – Eurobank, KPMG για την Alpha Bank και Mazars για την Alpha Bank.

Βασικό, όμως, έργο των επιτρόπων θα είναι η παρακολούθηση των πλάνων αναδιάρθρωσης. Εξ ου και αναμένεται η έγκριση τους από την Τρόικα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v