Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 7 2013

Σφηνάκια για Eurobank, Ανδρομέδα, AΣΤΑΚ

Σφηνάκια για Eurobank, Ανδρομέδα, AΣΤΑΚ
 ΕUROBANK: Μετά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις Κυπριακές Αερογραμμές που κάλυψε το Κυπριακό Δημόσιο, το ποσοστό του αυξήθηκε από το 69,57% στο 93,67%, ενώ αντίθετα το ποσοστό της Eurobank (βλέπε τώρα Εθνική Τράπεζα) περιορίστηκε λόγω «διάχυσης» από το 5,21% στο 1,04%.


ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ:
Στοίχημα για την εταιρεία είναι το πόσα κεφάλαια τελικά θα αντλήσει στο πλαίσιο της υλοποιούμενης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι η γνωστή εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου έχει να επιδείξει ένα πολύ καλό ιστορικό αποδόσεων (στα… ελληνικά track record), καθώς από τον Ιούλιο του 2000 που ξεκίνησε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2012 κατάφερε να αυξήσει την εσωτερική της αξία κατά 33,55%.

Την ίδια περίοδο, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έχει υποχρεωθεί σε απώλειες της τάξεως του 70%-80%...

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Έκπληξη προκάλεσε το χθεσινό δελτίο τύπου της Alpha Αστικά Ακίνητα, που αναφέρθηκε σε κέρδη 7,2 εκατ. ευρώ, όταν στο εννεάμηνο η εισηγμένη είχε εμφανίσει κερδοφορία μόλις 2,18 εκατ. ευρώ.

Η απάντηση στο πώς προέκυψε η τόσο μεγάλη επίδοση το τελευταίο τρίμηνο θα προκύψει από την αναλυτική παρουσίαση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων, που θα δημοσιευθεί σύντομα.

Ένα δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η διοίκηση της Alpha Αστικά Ακίνητα επιλέγει να μην προτείνει τη διανομή μερίσματος, παρά την υψηλή κερδοφορία, παρά τον μηδενικό της τραπεζικό δανεισμό και παρότι στις 30/9/2012 διέθετε ταμείο 18,3 εκατ. ευρώ και αξιόγραφα διαθέσιμα προς πώληση αξίας 19,78 εκατ. ευρώ.

Άλλο ένα στοιχείο που απασχολεί τους (λίγους σε αριθμό) μετόχους μειοψηφίας είναι το μέλλον της εισηγμένης.

Θα αποχωρήσει κάποια στιγμή από το χρηματιστήριο ή όχι;

Θα επηρεαστεί από την ένταξη της Εμπορικής Τράπεζας στον όμιλο της Alpha Bank και κατά πόσο;

Με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να βρίσκεται στα 88 εκατ. ευρώ, η καθαρή της θέση στις 30/9/2012 ανερχόταν στα 114,2 εκατ. ευρώ και λογικά θα ανακοινωθεί μεγαλύτερο νούμερο με βάση τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v