Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ο τραγέλαφος, το Μαξίμου και οι... ξένοι

ΤΑΙΠΕΔ: Ο τραγέλαφος, το Μαξίμου και οι... ξένοι
Ως την κορυφή του παγόβουνου στην εικόνα διάλυσης που εμφανίζει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) παρουσιάζουν στελέχη της αγοράς όσα συμβαίνουν με τις προθεσμίες κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για ΔΕΠΑ και ΟΠΑΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πανίσχυροι διεθνείς όμιλοι, προσπαθούν από χθες να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα δοθεί παράταση δύο εβδομάδων. Μέχρι στιγμής ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχουν, και πηγές του Ταμείου υποστηρίζουν πως «δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής απόφαση». Οι ίδιοι θεωρούν πως οι προσφορές θα υποβληθούν «μέσα στον Απρίλιο».

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλος είχε φροντίσει ώστε να διαλύσει ακόμα και το Γραφείο Τύπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης σύγχυση και μεταξύ των ξένων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τους δύο κρίσιμους διαγωνισμούς.

Ο κ. Αθανασόπουλος είχε αλλάξει τρεις εκπροσώπους τύπου μέσα σε έξι μήνες, με αποτέλεσμα την επικοινωνία του μεγαλύτερου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στον κόσμο να την έχει αναλάβει μια συμπαθής υπάλληλος που είχε «αποσπαστεί» από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων V+O!

Από την Τετάρτη, η διοίκηση του Ταμείου, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Εμίρη (εικονιζόμενος στη φωτό), αντί να ενημερώνει με ακρίβεια για το τι θα συμβεί, περιορίζεται στο να εκφράζει τη δυσάρεσκειά της για το γεγονός πως η συγκεκριμένη υπάλληλος επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο παράτασης σε όσους κατάφεραν να συνομιλήσουν μαζί της!

Όσοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στο ΤΑΙΠΕΔ και τη χαοτική κατάσταση που θα παραλάβει ο νέος πρόεδρος Στ. Σταυρίδης δεν εκπλήσσονται με τον τραγέλαφο για τους διαγωνισμούς ΔΕΠΑ και ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζουν πως στο Δ.Σ. του ταμείου παραμένει η κ. Αννα Ζωηρού, η οποία καταψηφίζει όλες τις αποφάσεις με την υπενθύμιση πως όσοι ψηφίζουν «θα πάνε φυλακή»! Και πως στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, που υποτίθεται θα στελεχωνόταν από τους πλέον ειδικούς στις ιδιωτικοποιήσεις, υπάρχουν άνθρωποι που ουδέποτε ασχολήθηκαν με το θέμα. Δεν είναι μόνο οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς. Αντίστοιχη αδιαφορία έδειχναν και οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΤΑΙΠΕΔ είναι εδώ και εβδομάδες σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου. Γι’ αυτό και δεν εξεπλάγησαν όταν οι επικεφαλής της τρόικας τους μετέφεραν την εικόνα αποσύνθεσης.

Τώρα τρέχουν γιατί βλέπουν πως αν συνεχιστεί ο κατήφορος ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ανάληψη της διαχείρισης του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους managers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v