Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2013

Πώς η Κύπρος φρέναρε τη μάχη για τη φοροδιαφυγή!

Πώς η Κύπρος φρέναρε τη μάχη για τη φοροδιαφυγή!
Στις 28 Φεβρουαρίου με επίσημη ανακοίνωσή του, στην οποία περιγράφονταν τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Οικονομικών μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στα πλαίσια της αξιοποίησης περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτή θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Χθες πέντε μέρες μετά το δημοσίευμα του euro2day για το «σκανάρισμα» των καταθέσεων από το ΣΔΟΕ, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μόνο που δεν βγήκαν να πουν ότι ποτέ δεν έχει περάσει από το μυαλό τους ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κι όμως, η πληροφορία για ενεργοποίηση της άμεσης πρόσβασης στα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών από δέκα εξειδικευμένους ελεγκτές της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ και δύο ανά περιφερειακή διεύθυνση, προερχόταν από αρμόδιο και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, το οποίο επέμενε και στη συνέχεια ότι το σχέδιο όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά έδινε και την εκτίμηση «τώρα μετά τις εξελίξεις με την Κύπρο, θα πάει πίσω».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δημοσίευμα «ενόχλησε» πολύ ψηλά στην κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί κάποιοι ελπίζουν ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο μπορεί να οδηγήσουν καταθέσεις από τη Μεγαλόνησο στις ελληνικές τράπεζες…

Εν τέλει, αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι το σχέδιο είναι στα σκαριά, αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμα για να τεθεί σε εφαρμογή.

ΥΓ.: Αγαπητοί Ρώσοι, αν πάρετε τα λεφτά σας από την Κύπρο και σκεφτείτε να τα φέρετε στην Ελλάδα (εδώ μάλλον γελάμε), μην ανησυχείτε, θα κάνει μήνες το ΣΔΟΕ να αποκτήσει πρόσβαση on line στους τραπεζικούς λογαριασμούς μεγαλοφοροφυγάδων υπό έλεγχο. Είναι σαν τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Διαρκεί δεκαετίες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v