Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2005

H Sτandard AXE, η... Dauphin και η... SANYO

Τέλειωσε κι αυτό. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έθεσε χθες σε εκκαθάριση τη χρηματιστηριακή εταιρία STANDARD, διότι ”έχει υποπέσει σε σοβαρές και επανειλημμένες παραβάσεις της νομοθεσίας για την κεφαλαιαγορά, που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς”.

Συγκεκριμένα, λέει η Κεφαλαιαγορά, διαπιστώθηκε ότι ”η εταιρία χρησιμοποιούσε για λογαριασμό της κεφάλαια και τίτλους πελατών” κι ακόμη ότι η εταιρία ”παρουσίαζε σειρά οργανωτικών και οικονομικών προβλημάτων”.



Εμείς, αναζητώντας την ακριβή σχέση μεταξύ της χρηματιστηριακής και της ομώνυμης Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (το e-mail της οποίας παραπέμπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της χρηματιστηριακής, ξέρετε αυτής που επρόκειτο να συγχωνευθεί με την Optima AEEX), βρήκαμε κάποια άλλα... πραγματάκια .

Όπως, για παράδειγμα, ότι ο... ”κολοσσός” που άκουγε στο όνομα Standard Χρηματιστηριακή ήταν ”exclusive investment advisor” στην Ευρώπη, αλλά και στις... ΗΠΑ ενός άλλου... ”κολοσσού”, της Dauphin Technology Inc, κατόπιν συμφωνίας που έκλεισε τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος της Standard, ο ”δόκτωρ” Ξενιάδης, όπως χαρακτηριστικά τον αναφέρει το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου.

Ήτοι, η υπό εκκαθάριση εταιρία ήταν αποκλειστικός ”investment banker” της Dauphin, εταιρίας εισηγμένης εις το NASDAQ (για την ακρίβεια σε μια μικρή υποαγορά του NASDAQ, που λέγεται pink sheets) για την εξάπλωσή της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ!

Τι μεγαλεία στο... χαρτί, να τα θυμάσαι και να... κλαις!

Κάποιοι θα θυμούνται ίσως την πλέον εντυπωσιακή συμφωνία που έκανε η Dauphin (μη σας ξεγελούν το όνομα και τα... αγγλικά, η εταιρία είναι ελληνικών συμφερόντων, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κάποιον κύριο Ανδρέα Κανδαλέπα), ήτοι την ανακοίνωση ότι πρόκειται να αποκτήσει το 20% της ελληνικής εισηγμένης SANYO (από τους βασικούς μετόχους της οι κ. Σταύρος και Νίκος Παπαγεωργίου), με αντάλλαγμα το 30% των δικών της μετοχών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν τον Ιούνιο του 2004, πλην όμως έκτοτε ”ουδέν νεώτερον” υπήρξε από το συγκεκριμένο ”μέτωπο”, παρότι στην ανακοίνωση της Dauphin γραφόταν ότι θα επιδιωχθεί η υλοποίηση του deal μέσα σε 40-45 ημέρες!

Να υποθέσουμε ότι το... deal ”κόλλησε” στα προβλήματα που αποδεδειγμένα πλέον αντιμετώπιζε ο... ”investment banker” του ελληνοαμερικανικού ”κολοσσού”; Ή κάτι άλλο συνέβη;

Ενημέρωση πάντως δεν έχει υπάρξει, κι ας έχουν περάσει... 9 μήνες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v