Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2013

ΑΜΚ τραπεζών: προσδοκίες, τζάκια και στραγάλια

ΑΜΚ τραπεζών: προσδοκίες, τζάκια και στραγάλια
Οι Έλληνες επιχειρηματίες καλούνται, είτε για επενδυτικούς, είτε για «πατριωτικούς» λόγους, να βάλουν αρκετά λεφτά στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Στην αγορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά.
Βάσει αυτών, κάποιοι από εγχώριους επιχειρηματίες και εφοπλιστές καθώς και μερικοί ομογενείς «κροίσοι» προτίθενται να βάλουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών μυθώδη ποσά της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ.

Μόνο που τα εκατομμύρια δεν είναι στραγάλια, και δη σε αυτές τις συνθήκες που διέρχεται η χώρα και η οικονομία. Είναι αλήθεια ότι θα υπάρξουν επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν σε αύξηση κεφαλαίου με ποσά-έκπληξη.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη θα προκαλέσει το γεγονός ότι δεν πρόκειται για εθνικούς προμηθευτές ή εργολάβους, αλλά για επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους δεν άπτεται του Δημοσίου και διαθέτουν μηδενικό δανεισμό και καθαρό ταμείο.

Προφανώς, όμως, πρόκειται για ολιγάριθμη ομάδα επιχειρηματιών και επιχειρήσεων. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων αν συμμετάσχει θα το κάνει με συμβολική καταβολή, προκειμένου να συμβάλει στη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών.

Τα δε παραδοσιακά τζάκια θα βάλουν, όπως ακούμε, ποσά της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ σε μία από τις τράπεζες.

Και τα παραδοσιακά τζάκια συνήθως δίνουν και το μέτρο... των προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v