Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2005

Logic-Lamda: ”Πρωτάθλημα” στις... αναμορφώσεις

”Πρωταθλητές” στη μεταβολή αποτελεσμάτων (εξαιρουμένης της άκρως περιφερειακής... Βαρβαρέσος) μετά την αναμόρφωση αναδεικνύονται, σύμφωνα με τα ποσοστά μεταβολής που έδωσε το Χ.Α., δύο εταιρίες σημαντικού μεγέθους που συνδέονται με τον όμιλο Λάτση και την τράπεζα Eurobank.

Πρόκειται κατ’ αρχάς για τη LogicDIS, τα προβλήματα της οποίας ήταν γνωστά, και γι’ αυτό πραγματοποίησε πρόσφατα αύξηση ύψους 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ έγινε και έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού ύψους 13 εκατ. ευρώ, με ιδιωτική τοποθέτηση που κάλυψε η EFG Eurobank, η οποία επιπλέον κατέχει τώρα (μετά την αύξηση) και το 29% της εταιρίας!

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα ίδια κεφάλαια στοn δημοσιευμένο ισολογισμό του 2004 ήταν 34,12 εκατ. ευρώ και με την αναμόρφωση έπεσαν στα... 2,7 εκατ. ευρώ προκαλεί αίσθηση, όπως και οι αναμορφωμένες ζημίες ύψους 5,56 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 301 χιλιάδων ευρώ που εμφάνισε στον ισολογισμό!

Σημειωτέον ότι οι υποχρεώσεις στις 31/12/2004 ήταν περίπου 31,4 εκατ. ευρώ και ότι η εταιρία εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 24 εκατ. ευρώ, πριν ακόμη μπουν σε διαπραγμάτευση τα 38 εκατ. νέες μετοχές από την αύξηση!

Που σημαίνει -αν υποθέσουμε πως η τιμή της μετοχής δεν πέφτει- ότι θα έχει από την 3η Μαΐου κεφαλαιοποίηση ίση με περίπου... 35 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια όμως πόσα θα είναι;

Ακόμη πιο εντυπωσιακή, πάντως, είναι η μείωση των αποτελεσμάτων στην πανίσχυρη LAMDA Development, αφού ενώ παρουσίασε στον ισολογισμό της ζημία 480.000 ευρώ, η ζημία μετά την αναμόρφωση αυξάνεται σε... 13,7 εκατ. ευρώ!

Η εταιρία εμφανίζεται να ”διαφωνεί” με τον ορκωτό σε μια σειρά από χειρισμούς που ξεκινούν από την αξία του Δημοσιογραφικού Χωριού στο Μαρούσι (που αποκτά οικιστική ανάπτυξη) και φτάνουν έως το ποσό του μισθώματος στη μαρίνα Φλοίσβου.

Εν αναμονή των ΔΛΠ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v