Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2005

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Αγωνιστική κίνηση εναντίον... Κόκκαλη!!!

Το euro2day έλαβε χθες μια επιστολή με φρασεολογία ”προκήρυξης”, συντάκτης της οποίας φέρεται να είναι η ”Αγωνιστική Κίνηση Υπαλλήλων ΙΝΤΡΑΚΟΜ”, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Το γεγονός ότι ουσιαστικά είναι ανυπόγραφη, αλλά και το ότι περιλαμβάνει βαρύτατες εκφράσεις και κατηγορίες σε σχέση με τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρία, δεν επιτρέπουν τη δημοσίευσή της.

Η επιστολή αυτή πάντως καταφέρεται ευθέως εναντίον του ισχυρού ανδρός της ΙΝΤΡΑΚΟΜ κ. Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά και εναντίον του νυν διευθύνοντος συμβούλου κ. Δεληγιάννη, ενώ αφορμή (διότι το κείμενο έχει σαφώς μεγαλύτερες προεκτάσεις) για τη συγγραφή της φαίνεται να αποτέλεσε η πρόσφατη εξαγορά του υπολοίπου 30,27% της Intrasoft International από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, έναντι 12,4 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι παλαιότερα η ΙΝΤΡΑΚΟΜ κατείχε μόλις το 19% της συγκεκριμένης εταιρίας κι έφτασε το 70% το 2002.

Πέραν όμως της επίμαχης φρασεολογίας και των εν γένει κατηγοριών, ο Χαμαιλέων οφείλει να ομολογήσει ότι έχει προβληματιστεί (χωρίς βεβαίως να ενστερνίζεται τους χαρακτηρισμούς και τις απόψεις της επιστολής) από ορισμένα από τα ερωτήματα που τίθενται, καθώς δείχνουν να προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον όμιλο.

Και κυρίως από τις αναφορές σε ενδο-ομιλικές συναλλαγές (με επίκεντρο την Intrasoft International) αλλά και τις νύξεις για μεταφορά τεχνογνωσίας, προσωπικού και έργων από τη βασική εταιρία σε άλλες ”συνδεδεμένες”, στις οποίες όμως η ”μητρική εταιρία” δεν είχε κυρίαρχη συμμετοχή, ενώ συμμετείχαν, ως λέει η επιστολή, πολυάριθμες offshore.

Τα ερωτήματα αυτά θα έπρεπε ίσως να απασχολήσουν του αρμοδίους, καθώς αν έστω ορισμένα από τα όσα παρατίθενται ισχύουν, θα είχαμε ενδεχομένως θέμα προστασίας των μετόχων.

Όσο για την Intrasoft International θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πώς καθορίστηκε η αποτίμηση για την εξαγορά αυτού του τελευταίου ποσοστού, καθώς και ποιοι ήταν οι πωλητές του, όταν αγοραστής είναι η ίδια η ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Σημειωτέον ότι μεταξύ άλλων (ορισμένα εκ των οποίων δεν επιδέχονται μεταφοράς για... νομικούς λόγους) οι συντάκτες της επιστολής ζητούν απλώς να μην γίνουν απολύσεις και να μην μειωθούν οι θέσεις εργασίας.

Ζητούν επίσης να παρέμβουν οι αρχές για το σκάνδαλο (όπως το χαρακτηρίζουν) της εξαγοράς της Intrasoft International, ζητούν την απομάκρυνση της διοίκησης και την ανάληψη αυτής προσωρινά από τον κ. Δημητριάδη, στενό συνεργάτη του κ. Κόκκαλη και μέτοχο της εταιρίας, ο οποίος αποχώρησε από το διοικητικό σχήμα στο τέλος του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v