Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2005

ΑΛΤΕ: Υπομονή... 4-5 μήνες!!!

Σωστά το καταλάβατε. Με βάση την πρόσφατη αναβολή, (του δικαστηρίου για την υπαγωγή της ΑΛΤΕ στο άρθρο 46)αλλά και τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της εταιρίας, μιλάμε για καλό... Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, προτού μάθουμε τι θα γίνει τελικά με την εταιρία.

Η αναβολή δόθηκε για τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη από την Τρίτη η γενική συνέλευση της εταιρίας αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ του στρατηγικού επενδυτή ( ο οποίος όμως δεν έχει βρεθεί ακόμη) με όρο ότι τα χρήματα της αύξησης (έως και 25 εκατ. ευρώ) θα καταβληθούν ”μέσα σε ένα τετράμηνο από σήμερα και με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά ένα μήνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι η αύξηση θα ισχύσει ακόμη και σε περίπτωση μερική κάλυψης ”για όποιο ποσό τελικά θα καλύψει ο στρατηγικός επενδυτής”.

Που σημαίνει είτε ότι ακόμη βρίσκονται σε ...διερευνητικές συζητήσεις, είτε ότι ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής μπορεί και να μην έχει... πρόχειρα τα 25 ”μύρια”, οπότε σου λένε, να δούμε πόσα θα έχει!!!

Όσο για τη μετοχή, μην ανησυχείτε. ”Ομόλογο” θα είναι μέχρι τότε, ”καρφωμένη” στα... 0,08 ευρώ, αφού να... πέσει παρακάτω δεν γίνεται τεχνικά!

ΥΓ: Από τους όρους της αύξησης (έκδοση 83.333.333 νέων μετοχών με τιμή έκδοσης τα 0,30 ευρώ) προκύπτει ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία με ανάλογο dilution των λοιπών μετόχων, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν καθόλου δεδομένα για το θέμα της μετοχοποίησης χρεών από τις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v