Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2005

ΣΙΔΜΑ: Η δημόσια εγγραφή και το τρίμηνο-σοκ!!!

Σημαντικότατη η μείωση της κερδοφορίας στο α΄ τρίμηνο για την νεοεισηγμένη ΣΙΔΜΑ, σίγουρα δημιουργεί μεγάλη πικρία στους επενδυτές. Ηδη η μετοχή βρέθηκε την Παρασκευή κάτω από τα 4 ευρώ, στα 3,96 που είναι νέο χαμηλό, όταν η τιμή εισαγωγής ήταν τα 5,3 ευρώ.

Με δεδομένο ότι η δημόσια εγγραφή πραγματοποιήθηκε τον... Απρίλιο, είναι βέβαιον ότι η πτωτική πορεία των τιμών του χάλυβα, αλλά και η μειωμένη ζήτηση που επικαλέστηκε στη χθεσινή ανακοίνωση η διοίκηση της εταιρίας, ήταν γνωστά εντός της ΣΙΔΜΑ από τότε!!!

Γνωστά επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου όταν (στα μέσα Μαΐου) ο γενικός διευθυντής κ. Μπεναρδούτ ανέφερε δημοσίως τους ”στόχους” για το 2005, λέγοντας μεταξύ άλλων - όπως αναφέρεται σε σχετική είδηση του euro2day.gr - ότι ”η ΣΙΔΜΑ στοχεύει στην ενίσχυση του βιομηχανικού χαρακτήρα της, μέσω των συνεχών επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό και στην ίδρυση δύο νέων θυγατρικών εταιρειών σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ο βιομηχανικός χαρακτήρας επιφέρει υψηλότερη προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας, οι δε επενδύσεις στα Βαλκάνια θα εξασφαλίζουν ταχύτερη ανάπτυξη της ΣΙΔΜΑ σε αγορές, όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να είναι υψηλότεροι από τους ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας”.

Για την ”ταμπακιέρα” του α΄ τριμήνου (περί της οποίας αναμφιβόλως γνώριζε) δεν ελέχθη βέβαια απολύτως τίποτα!!!

Σημειώστε σχετικά ότι πέρα από τη μείωση των καθαρών κερδών προ φόρων κατά 39%, στο τρίμηνο καταγράφηκε πτώση 29% στο EBITDA, δηλαδή στο απολύτως ”λειτουργικό” αποτέλεσμα.

Κι όλα αυτά αμέσως μετά τη δημόσια εγγραφή!!! Πώς αισθάνονται, άραγε, οι εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη διαδικασία; Πώς αισθάνεται η Eurobank Telesis Finance που είχε κομβικό ρόλο, ως σύμβουλος έκδοσης και κυριος ανάδοχος;

Θα έχουμε άδικο να υποθέσουμε ότι αν είχαν θεσμοθετηθεί διαφορετικά οι διαδικασίες αλλά και οι ΕΥΘΥΝΕΣ έναντι των επενδυτών, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v