Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2005

H ”δύναμη” του Internet και οι τιμές ADSL του ΟΤΕ

Νέες πτυχές της δύναμης του Internet ανακαλύπτουμε σταδιακά στην Ελλάδα (παρότι στο εξωτερικό είναι γνωστές από καιρό). Η πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για τις τιμές των υπηρεσιών ADSL από πλευράς ΟΤΕ στηρίζεται ακριβώς στη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω του Internet και στην εύκολη πρόσβαση των περίπου 2.200 πολιτών που την ”υπογράφουν” (με την ηλεκτρονική έννοια του όρου).

Όπως θα διαβάσετε στη σχετική είδηση του euro2day, οι πολίτες αυτοί διαμαρτύρονται για την υπερβολική χρέωση των ”ευρυζωνικών” υπηρεσιών στη χώρα μας, την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση ”κόπτεται” υπέρ του... ”φθηνού Internet” και όταν όλοι ξέρουμε ότι σε θέματα αυτού του είδους είμαστε -δυστυχώς- ουραγοί όχι μόνον στην ανεπτυγμένη Ευρώπη, αλλά και την... αναπτυσσόμενη.

Διατρέχουμε τον κίνδυνο να είμαστε οι τεχνολογικά... ”καθυστερημένοι” της νέας εποχής και περί του πρακτέου, κανένα αφτί δεν... ιδρώνει.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όμως, όπως αυτή που προαναφέραμε, παίζουν ρόλο στο να αλλάξει η στάση των οργανισμών (κρατικών κατά μείζονα λόγο) προς το καλύτερο.

Και βέβαια τραβάνε την προσοχή των πολιτικών, οι οποίοι ποτέ δεν σταματούν να μετρούν τον κίνδυνο χαμένων... ψήφων.

Να δούμε πόσο γρήγορα θα απαντήσει ο ίδιος ο ΟΤΕ σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας, η οποία συνοδεύεται και από στοιχεία.

Όπως και να ’χει, σημειώστε ότι αυτή η κίνηση είναι ένα πρώτο βήμα. Σταδιακά η κοινωνία ανακαλύπτει τις πρωτόγνωρες δυνατότητες της ”διασύνδεσης” στην επικοινωνία και... αντίδρασης που προσφέρει αυτό το μέσο και θα σπεύσει να τις εκμεταλλευτεί.

Όσοι έχουν διαβάσει ή ακούσει για τον αντίκτυπο που έχει στην αμερικανική κοινωνία η χρήση των blogs (ηλεκτρονικά ημερολόγια που χρησιμεύουν και ως σημεία ανταλλαγής απόψεων), θα καταλάβουν τι εννοεί η στήλη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v