Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2002

H DOMUS και ο ”στόλος” των οχημάτων

Τελικά την είχε παρεξηγήσει ο Χαμαιλέων την εισηγμένη DOMUS ΑΕΕΧ, των... εξωφρενικών premium. Πρόκειται πράγματι για εταιρία της elite που απευθύνεται σε ολίγους, πρόθυμους να πληρώνουν ”όσο όσο”!

Πως αλλιώς θα μπορούσαν να ερμηνευθούν κάποια στοιχεία που περιλαμβάνονται στον υπερδωδεκάμηνο ισολογισμό του 2001, μεταξύ των οποίων ιδιαίτερης μνείας, αξίζουν τα εξής.

Η εταιρία προφανώς διαθέτει πραγματικό ”στόλο” οχημάτων (ίσως για να μεταφέρει το βαρύ... premium των μετοχών της;) η συνολική αξία του οποίου αποτιμάται ούτε λίγο ούτε πολύ σε...51 και κάτι εκατομμύρια δραχμές!

Να πρόκειται άραγε για τριαξονικά; Για ρυμουλκά και ημιφορτηγά; Η μήπως ο πακτωλός των αναμενόμενων -τότε- κερδών προεξοφλήθηκε εις ..(αυτοκινούμενον) είδος (πολυτελείας);

-Με δεδομένο το συνολικό χαρτοφυλάκιο της εταιρίας (περίπου 2,9 δισ. δρχ) το απασχολούμενο προσωπικό των 13 ατόμων κρίνεται μάλλον ευάριθμο, όπως και τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας, τα οποία ανήλθαν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 180 εκατ. δρχ, αφού προηγουμένως μεταφέρθηκαν (όπως επισημαίνουν οι ελεγκτές) άλλα 48,6 εκατ. στα ”εξοδα πρώτης εγκατάστασης” με σκοπό να βαρύνουν μόνο κατά το 1/5 τις αποσβέσεις της συγκεκριμένης χρήσης!

Σημειωτέον οτι τα έξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατάστασης ξεπέρασαν συνολικά τα... 267 εκατ. δρχ!

Και πόσα ήταν τελικώς τα κέρδη χρήσεως για την ίδια χρήση, με δεδομένη την ύπαρξη προσόδων χαρτοφυλακίου ύψους 264 εκατ. δρχ;

Μόλις... 11,8 εκατ. μετά από τους φόρους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v