Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2002

Η συνάντηση των ”5” με την UBS στο Λονδίνο

Γύρω από ένα τραπέζι, για περισσότερο από μία ώρα, κάθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κορυφαία στελέχη των μεγάλύτερων εμπορικών τραπεζών της χώρας.

”Η συνάντηση των πέντε” πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία του διεθνούς επενδυτικού οίκου UBS.

Περί τα 20 στελέχη του ”ανέκριναν” τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της EFG Eurobank - Ergasias, της Εμπορικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, σχετικά με την πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διερεύνησης των επόμενων στρατηγικών κινήσεων, επί ελληνικού εδάφους.

Ηταν η πρώτη συνάντηση των βασικών παικτών της αγοράς, μετά την αποτυχημένη προσέγγιση του περασμένου Φεβρουαρίου, μεταξύ της Εθνικής και της Alpha Bank.

Τα περίπου 20 στελέχη της UBS, λειτουργώντας για λογαριασμό του οίκου τους, αλλά και για λογαριασμό μεγάλων πελατών του, αναζητούσαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, που εντοπίζονταν κυρίως στην επικείμενη περαιτέρω συγκεντροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Την επομένη, σε road show που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο με πρωτοβουλία τοπικού μεγάλου broker, το θέμα επανήλθε.

Ολα δείχνουν ότι η ελληνική τραπεζική αγορά, μετά το σοκ της αποτυχίας που σημειώθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας της Νέας Εθνικής, συγκεντρώνει και πάλι τα βλέμματα του διεθνούς ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v