Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2005

Emporiki: Το ενημερωτικό και οι... εργαζόμενοι!

Εκ του μη όντoς φαίνεται ότι δημιουργήθηκε θέμα για τα όσα περιλαμβάνει το ενημερωτικό της αύξησης κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας σε σχέση με το προσωπικό και τις εργασιακές σχέσεις.

Ο νόμος 3401/2005 και οι σχετικές αποφάσεις της Κομισιόν, έχουν δημιουργήσει ένα αυστηρό πλαίσιο σε ότι αφορά τους λεγόμενους ”παράγοντες κινδύνου” που πρέπει να περιλαμβάνει ένα Ενημερωτικό Δελτίο.

Kι εκεί, θα πρέπει να αποδοθούν και οι αναφορές σε γεγονότα όπως το ότι οι εργαζόμενοι της τράπεζας είναι συνδικαλισμένοι (πράγμα που ισχύει άλλωστε και για τους εργαζόμενους όλων των τραπεζών)!

Όπως επίσης είναι μάλλον εσφαλμένο να θεωρούμε ότι η τράπεζα ”προεξοφλεί” απόρριψη των νομικών ενεργειών των εργαζομένων επί του γνωστού ασφαλιστικού θέματος, επειδή όπως ήταν επιβαλλόμενο το ενημερωτικό περιλαμβάνει γνωμάτευση της νομικής της υπηρεσίας.

Αντίστοιχου είδους επισημάνσεις περιλαμβάνουν τα ενημερωτικά κι άλλων ελληνικών αλλά και ξένων τραπεζών, καθότι είναι απολύτως σύνηθες.

Και εν κατακλείδι οι ίδιοι οι συνδικαλιστές πρέπει να αντιληφθούν ότι οι εξελίξεις στο θέμα που τους καίει (το ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό τους) αλληλεπιδρούν με το τι πορεία, τι κερδοφορία και τι ”αποτελεσματικότητα” θα έχει η τράπεζα.

Το οποίο με τη σειρά του - καλώς ή κακώς - ενδιαφέρει τόσο τους υφιστάμενους όσο και τους εν δυνάμει μετόχους, κι όχι μόνο σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου, αλλά και γενικότερα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v