Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2005

H Newsphone και η απελευθέρωση των τηλε-υπηρεσιών!

Θα θυμάστε ίσως τη σύντομη αναφορά στην εταιρία Newsphone, που είχε γίνει πρόσφατα από τη στήλη, σε σχέση με το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών.

Να που ήλθε λοιπόν και η επιβεβαίωση αφού συνολικά ποσοστό περίπου 25,13% πέρασε - μέσω της γνωστής πλέον στα καθ’ ημάς Sal Oppenheim - σε διάφορους θεσμικούς της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης γερμανικής τράπεζας (που συνεργάζεται στενά όπως φαίνεται με τη MERIT Χρηματιστηριακή), για ελληνικές εταιρίες, έχει εκδηλωθεί εδώ και καιρό με πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα τον όμιλο της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ.

Στην περίπτωση της NEWSPHONE, τα πακέτα (που δεν προήλθαν παρά κατά ένα μέρος, λένε οι πληροφορίες, από τους βασικούς μετόχους της ελληνικής εισηγμένης) είναι στην ουσία αύξηση θέσεων από ξένους, αφού είχε προηγηθεί πρόσφατα placement για το 9,7% της εταιρίας.

Τι οδηγεί όμως τους ξένους σε τέτοιο ενδιαφέρον για μια εταιρία που προς στιγμήν απλά προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση;

Πηγές προσκείμενες στην αγορά υπηρεσιών, στην οποία δραστηριοποιείται η Newsphone, κάνουν λόγο για τις προσδοκίες που δημιουργεί η επερχόμενη πλήρης απελευθέρωση υπηρεσιών που έχουν σχέση με την τηλεφωνία, όπως το παλιό 131.

Η Newsphone προσφέρει ήδη το ”11880”, το οποίο είναι αντίστοιχο από πλευράς παρεχομένων υπηρεσιών με το παλιό 131 και νυν ”11888” του ΟΤΕ, ενώ επί της ”συγγένειας” αυτών των δύο αριθμών έχουν υπάρξει και αντιδράσεις.

Ίσως διότι σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τέτοιου είδους δραστηριότητες έχουν αποδειχθεί πραγματικά ”χρυσοφόρες”, μας ανέφερε δεικτικά η ίδια πηγή, κάνοντας λόγο για την περίπτωση της Telegate.

Θυμίζοντας ότι ο ανταγωνισμός του ”131” στη χώρα μας, μόλις ξεκίνησε, παραπέμπουμε τους όποιους ενδιαφερόμενους για... case study, στο site της γερμανικής - και εισηγμένης - Telegate

( http://www.telegate.de/index_tg.htm)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v