Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2005

Alpha Grisin: Νέες business και... διπλό μέρισμα

Θετικά νέα φθάνουν στα ευαίσθητα ώτα της στήλης για την Alpha Grisin, η οποία μας εξέπληξε τελευταίως με τα όσα γνωστοποίησε για τη δραστηριότητα του real estate στην αγορά της Πολωνίας.

Αρχικώς μαθαίνουμε ότι η εταιρία ετοιμάζει σημαντικές δουλειές στην αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης (στο... core business, και όχι στο real estate), οι οποίες για το 2006 υπολογίζεται να δώσουν έσοδα άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι αυτά τα έργα θα υλοποιηθούν από τη μητρική, πιθανότατα σε συνέργεια με τοπικούς εταίρους, και όχι με τη δημιουργία νέας εταιρείας ή joint venture.

Πιθανότερες δε χώρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, για την επέκταση της εισηγμένης είναι η Ρουμανία, τα Σκόπια και η Αλβανία.

Ίσως το σημαντικότερο, όμως, που αφορά πιο άμεσα τους επενδυτές, είναι ότι η διοίκηση της εισηγμένης πρόκειται να προτείνει για το 2005 μέρισμα της τάξης των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο είναι διπλάσιο από το περυσινό και διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση σε 6,5% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v