Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2005

Η ΕΡΓΟΣΕ παραιτείται με... ISO;

Νέο ”πονοκέφαλο” στην κυβέρνηση αναμένεται να προσθέσουν οι εξελίξεις στην ΕΡΓΟΣΕ, μετά τις... διαρκείς αποκαλύψεις για τις ακυρώσεις διαγωνισμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατόπιν της γνωστής υπόθεσης με τη σήραγγα Καλιδρόμου, δύο ακόμη έργα (σ.σ. για την ιστορία, πρόκειται για το τμήμα Τράπεζας Πλατάνου μαζί με τη σήραγγα Λαδοποτάμου και το έργο της αναβάθμισης της υφιστάμενης γραμμής Λάρισας - Θεσσαλονίκης) φαίνεται ότι δημοπρατήθηκαν με όρους ασύμβατους προς το κοινοτικό δίκαιο.

Το γεγονός ότι δεν είχαν υπογραφεί σχετικές συμβάσεις με τους αναδόχους (όπως έγινε στην πρώτη περίπτωση, όπου ο εργολάβος ζητά αποζημίωση) δεν φαίνεται να ελαφρύνει τη θέση της διοίκησης.

Ο πρόεδρος κ. Νίκος Κουμαντάνος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βασίλης Νικολετόπουλος φέρονται να έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, εξέλιξη που προς στιγμήν, πάντως, το ΥΜΕ δεν επιβεβαιώνει.

Βεβαίως, μια τέτοια κίνηση θα χάλαγε τη... συνταγή των παραιτήσεων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Ίσως για το λόγο αυτό φημολογείται ότι σήμερα ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. Μεταφορών του ΥΜΕ προκειμένου να ακολουθηθεί... το πρωτόκολλο.

Η διαδικασία ”παραίτησης” μοιάζει πλέον τόσο παρόμοια με τις άλλες αποπομπές κυβερνητικών στελεχών, που αν συνεχίσουν έτσι μάλλον στο τέλος θα πιστοποιηθούν και με ISO…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v