Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2005

Ανασχηματισμός ή... εκλογές;

Όπως οι τακτικοί αναγνώστες της γνωρίζουν, η στήλη αποφεύγει να ασχολείται με την πολιτική. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πλέον είναι δύσκολο να αντιληφθεί ο παρατηρητής των εξελίξεων αν αυτή η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό ή… εκλογές!

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η διάσταση απόψεων, δηλώσεων και ενεργειών ανάμεσα σε κορυφαίους υπουργούς είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Σε βαθμό που να χαρακτηρίζονται… ”παιδική χαρά”, ακόμη κι από εκδότη και μεγαλοπαράγοντα που έχει στηρίξει κατά κόρον την κυβέρνηση!

Και από την άλλη, τα κρούσματα που θυμίζουν ιλαροτραγωδία γίνονται ολοένα και περισσότερα, με τον υπουργό Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλο, να διεκδικεί τη διόλου κολακευτική ”πρωτιά” στο συγκεκριμένο τομέα, από τον συνάδελφό του των Μεταφορών, κ. Λιάπη.

Άσε που η εμπλοκή στελεχών και υπουργικών κύκλων σε διάφορα δυσάρεστα θέματα είναι πλέον… ψωμοτύρι.

Γι’ αυτό και κάποιοι κομματικοί (και όχι μόνον αυτοί) φωνάζουν: ”Κάντε τώρα εκλογές που είναι (και) ο αντίπαλος σε αποσύνθεση, να κερδίσουμε μια πλήρη τετραετία”!

Με αυτή τη άποψη συντάσσονται δε και στελέχη με οικονομική ειδικότητα (εκτός υπουργικών κύκλων), που αντιλαμβάνονται ότι κατά πάσα πιθανότητα για το μέσο πολίτη το 2006 θα είναι πιο δύσκολο από το 2005!

Και μετά τι μένει; Το 2007 για να γίνουν… θαύματα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v