Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2002

Διόλου ...καλόβολοι οι μέτοχοι της Ράδιο Αθήναι

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διάψευσης των προσδοκιών (όχι μόνον των Ελλήνων επενδυτών, αλλά και των Βρετανών της Dixons, που φαίνεται να πλήρωσαν το 15% της εταιρίας... χρυσό - με τα σημερινά δεδομένα) αποτελεί η πορεία της Κωτσόβολος το τελευταίο διάστημα.

Παρά τον πακτωλό χρημάτων που πήρε κατά την εισαγωγή της στη Σοφοκλέους, η εταιρία εμφανίζεται να έχει υποχρεώσεις 181 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο και βαθμό κάλυψης των υποχρεώσεων που με βάση το σχετικό δείκτη προσδιορίζεται σε 1,38, λίγο δηλαδή πάνω από το κρίσιμο ”όριο” της μονάδας. Περιττό να ειπωθεί οτι το τρίμηνο έκλεισε με ζημίες.

Ως γνωστόν η εταιρία προτίθεται να συγχωνεύσει τη θυγατρική Ράδιο-Αθήναι, για να δημιουργήσει-λέει- οικονομίες κλίμακας. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να υπάρχουν κάποια προβλήματα, εξαιτίας κάποιων μετόχων της τελευταίας που αν μη τι άλλο δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα...καλόβολοι.

Ηδη, μέτοχοι που κατέχουν το 3,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Ράδιο Αθήναι, έκαναν αγωγή στις εταιρίες (θυγατρική και μητρική) υποστηρίζοντας οτι οι όροι τους αδικούν. Γι’αυτό κατέθεσαν και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να αναβληθεί η λήψη οποιασδήποτε σχετικής απόφασης από τις συνελεύσεις.

Να δούμε και τη συνέχεια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v