Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2006

Ξαναρχίσαμε τις υπερβολές!

Μεγάλα ποσοστά ανόδου (16 μετοχές σημείωσαν άνοδο πάνω από 8%), ακραίες διακυμάνσεις (11 μετοχές είχαν ενδοσυνεδριακή διακύμανση πάνω από 10%). Να δύο από τα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης που δεν εμπνέουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.

Τα σενάρια κάνουν... γύρα και οι ”φτηνές” συμβουλές επιστρέφουν, καθώς η προσδοκία του εύκολου κέρδους φαίνεται ότι ουδόλως έχει εγκαταλείψει μια μερίδα των επενδυτών.

Λίγοι μήνες έχουν περάσει με την ανοδική τάση και κάποιοι συζητούν ήδη για το αν ”αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά” και δεν τους κάνει εντύπωση απλώς και μόνο το γεγονός ότι το… συζητάνε!

Από την άλλη, πώς να εξηγήσουμε, για παράδειγμα, το γεγονός ότι η ΝΕΛ έκλεισε ”κλειδωμένη” με άνοδο σε ποσοστό 18,92% (και έφτασε σε κεφαλαιοποίηση τα 77 εκατ. ευρώ) επειδή θα εξαγόρασει (με δανεικά) μια εταιρία συμφερόντων μετόχου της, η οποία έχει υποχρεώσεις που είναι υπερδεκαπλάσιες των ιδίων κεφαλαίων της;

Δεν αντιλέγουμε ότι οι προοπτικές της ΝΕΛ κατόπιν της αύξησης και των ρυθμίσεων για τις υποχρεώσεις της δείχνουν πολύ καλύτερες από πριν. Ωστόσο, τόσος ενθουσιασμός μάλλον αγγίζει την υπερβολή.

Τα αντίστοιχα, βεβαίως, ισχύουν και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v