Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 16 2006

Η ΝΕΛ, η... ταχύτητα και οι αποτιμήσεις!

Κεφαλαιοποίηση ύψους… 140 εκατ. ευρώ έφτασε αισίως να κατέχει μετά το χθεσινό +11,48% (και με τεράστιο όγκο!) η εταιρία ΝΕΛ, η τιμή της οποίας ανήλθε αισίως στο 1,36 ευρώ.

Όλα καλά. Αν δεν κάνουμε όμως λάθος, σε αυτές τις τιμές έχει ήδη ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της ΑΝΕΚ(!), προσεγγίζει την αξία της ”κυρίαρχης” στο Αιγαίο και ”πολύφερνης νύφης” HSW (η αξία της τελευταίας με βάση το τίμημα που πρόσφατα έδωσε ο κ. Λασκαρίδης για το 12,3% είναι 170 εκατ. ευρώ)

Σημειώστε ότι οι Μινωικές έχουν κεφαλαιοποίηση 270 εκατ. ευρώ (με το μερίδιό τους στην HSW να αποτιμάται σε περίπου 57 εκατ. ευρώ από… μόνο του!)

Και από την άλλη, η Blue Star έχει κεφαλαιοποίηση 266 εκατ. ευρώ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι ακριβώς πρέπει να προεξοφλήσει κάποιος στην περίπτωση της ΝΕΛ, για να της προσδώσει αυτό το ύψος κεφαλαιοποίησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τον αριθμό των πλοίων της, τις υποχρεώσεις, τα ίδια κεφάλαια και όλα τα συναφή, σε σχέση πάντα και με τις κεφαλαιοποιήσεις των υπολοίπων εταιριών του κλάδου.

Η απάντηση(;) στην… απορία αυτή ήλθε αργά το απόγευμα με την ανακοίνωση της εταιρίας για private placement ύψους 23 εκατ. ευρώ, ώστε να αποκτήσει πέντε ακόμη πλοία (με εισφορά σε είδος), κάτι το οποίο, υποθέτουμε, κάποιοι φαίνεται να το ήξεραν από πιο… νωρίς!!!

Μιλάμε ότι πλέον οι κινήσεις σε αυτή την εταιρία γίνονται με εκπληκτική ταχύτητα (εκτός, αλλά και… εντός ταμπλό).

Ο χρόνος θα δείξει αν πέραν της ταχύτητας υπάρχουν και τα υπόλοιπα… προσόντα, που να δικαιολογούν τις τιμές που ”γράφει” το ταμπλό.

Υ.Γ.: Σημειώστε ότι οι ιδιοκτήτες των πλοίων που θα εισφερθούν (τα ονόματα των οποίων -όπως και η ηλικία των πλοίων- δεν ανακοινώθηκαν) εμφανίζονται να μπαίνουν στην αύξηση που θα γίνει, με τιμή μετοχής 1,3 ευρώ, ήτοι μεγαλύτερη από αυτή που είχε η μετοχή έως... προχθές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v