Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2006

ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ: Αποτελέσματα σε… δόσεις!

Να που το είδαμε κι αυτό. Μια εισηγμένη εταιρία έσπευσε χθες να ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσεως 2005, σε… ποσοστά και μόνον!

Η καλή εταιρία Εικόνα Ήχος μας ενημερώνει ότι τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αντικατοπτρίζοντας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τις προσπάθειες για την εξυγίανσή της.

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε σε άλλες σελίδες του euro2day.

Aυτό που θα επισημάνουμε, όμως, είναι ότι βρίθει λεπτομερών ποσοστιαίων μεταβολών για το πόσο συρρικνώθηκαν οι ζημίες, πόσο μειώθηκαν τα δάνεια κ.λπ., ακόμη και για την πορεία του δ΄ τριμήνου (σε… ποσοστιαίες μεταβολές πάντα!), χωρίς ωστόσο να υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ απόλυτο μέγεθος!

Διότι, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, τα πλήρη αποτελέσματα θα τα ανακοινώσουν σχεδόν ένα… μήνα μετά, στις 31 Μαρτίου!

Γιατί, αγαπητοί κύριοι, το κάνετε αυτό; Ξέρετε ότι οι ”ζημίες μετά φόρων” συρρικνώθηκαν κατά 45,7% σε σχέση με πέρυσι, αλλά δεν ξέρετε τι ποσό είναι αυτό;

Κι αν τα ξέρετε, όλα, αφού μπορείτε και βγάζετε ποσοστά σε ακρίβεια δεκαδικών (που σημαίνει ότι προφανώς ξέρετε και τι θα πουν οι ορκωτοί), τότε γιατί δεν δημοσιεύετε τα αποτελέσματά σας;

Για να υπάρχει… σασπένς;

Μήπως να σοβαρευτούμε λίγο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v