Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2006

Εισηγμένες εναντίον Ε.Κ. για τα... ”τέλη”!

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για σκέψη, για ”σχέδιο” ή για απόφαση που έχει ληφθεί. Γνωρίζουμε όμως ότι έχει συναντήσει την… άγρια αντίδραση της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ένωση των εισηγμένων ενημερώθηκε προ ημερών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι προωθείται ρύθμιση με την οποία θα υποβληθούν… ”τέλη” στις εισηγμένες, προκειμένου να καλύπτονται έξοδα της Επιτροπής.

Και η απάντηση - που είχε έγγραφη μορφή - μόνον… ήπια δεν ήταν!!! Θα λέγαμε μάλιστα ότι είχε αρκετή δόση ειρωνείας!

Η αντιγραφή των ξένων, φέρονται να έγραψαν μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Δράκος και Ταβουλάρης, δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός, ιδίως όταν δεν προσφέρεται ίδιας ποιότητας κράτος (στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται άραγε για γενίκευση ή για έμμεση… μπηχτή ως προς τους τομείς του κράτους που αφορούν άμεσα τις εισηγμένες;)

Σε άλλο σημείο οι εκπρόσωποι της ένωσης λένε εν ολίγοις ότι η Κεφαλαιαγορά δεν πρέπει να φροντίζει μόνον να μην επιβαρύνεται το κράτος, αλλά να υπολογίζει και το κόστος για τις εισηγμένες.

Και στην αρχή τονίζεται ότι είναι μεν δικαίωμα του υπουργού (ύστερα από εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Κ.- όπως δεικτικά… επισημαίνεται) να επιβάλλει τέλη, πλην όμως και οι εταιρίες δεν είναι υποχρεωμένες να το αποδεχτούν… ευχαρίστως!

Οι τόνοι αναμφίβολα έχουν ανέβει. Το θέμα όμως, είναι τι θα γίνει τελικά. Λέτε να δούμε την επιβολή τελών να προχωράει και τις εισηγμένες να κάνουν… κινητοποιήσεις;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v