Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2006

Attica Group: Ψάχνουν το (λογιστικό) αποτέλεσμα!!!

Εντύπωση προκαλεί η απάντηση της Attica Group στην ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το ποιο είναι το λογιστικό αποτέλεσμα από την πώληση των τριών Superfast στην Tallink Grupp.

Η εταιρία απήντησε στις 23 Μαρτίου του 2006 ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το λογιστικό αποτέλεσμα, διότι η μεταβίβαση των τριών πλοίων θα πραγματοποιηθεί ”εντός του Απριλίου” (το πολύ δηλαδή μέσα σε 30 περίπου ημέρες).

Κι αυτό διότι έως την ημερομηνία εκείνη δεν αποκλείεται να προκύψουν ”περαιτέρω ή νέες δαπάνες” (π.χ. προμήθειες, τόκοι δανείων, αποζημιώσεις ναυτικών, δικηγορικά έξοδα, κ.λ.π)

Πρόκειται άραγε περί τυπολατρίας (με δεδομένο ότι το ύψος του deal ανέρχεται σε 310 εκατ. ευρώ) μην τυχόν και προκύψουν… μικροδιαφορές, ή για κάτι άλλο;

Διότι είμαστε βέβαιοι ότι τυχόν τόκοι δανείων μπορούν να προσδιοριστούν άμεσα μέχρι… δεκάρας, ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με άλλα έξοδα που επικαλείται η καλή εταιρία.

Δεν θα μπορούσε άραγε να δοθεί μια τάξη μεγέθους, με το σχόλιο ότι τα πρόσθετα αυτά έξοδα ενδέχεται να διαφοροποιήσουν το όλο αποτέλεσμα κατά ένα ποσό Χ;

Γι’ αυτό λέμε ότι η απάντηση είναι τουλάχιστον περίεργη…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v