Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2014

Στα όρια... αντίδρασης το Χρηματιστήριο

Η... άτακτη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη μέχρι τις 1.150 μονάδες (στις 14.50-14.55), του FT 25 μέχρι τις 370 μονάδες αφήνει ένα μικρό περιθώριο τεχνικής (καθαρά και μόνον) αντίδρασης.

Σύμφωνα με τον Σέργιο Μελαχρινό (δηλώσεις του επικεφαλής αναλυτή της Solidus Χρηματιστηριακής στο neoforum.gr) η αγορά περιμένει πρώτον, την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης και της νέας στάθμισης του δείκτη της MSCI την προσεχή Τετάρτη, την Πέμπτη θα γνωρίζουμε πώς κινήθηκε το ΑΕΠ της χώρας το πρώτο θετικό τρίμηνο, και πολλές εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι η επίδοση θα είναι σχετικά ικανοποιητική.

Και σε δεύτερη φάση την έκβαση των εκλογικών αναμετρήσεων της 18ης και της 25ης Μαΐου, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει πολιτική σταθερότητα.

Κατά συνέπεια η... πολιτική παράμετρος, όπως εδώ και πολύ καιρό έχει αναφέρει το Εuro2day.gr, επενεργεί καθοριστικά βραχυπρόθεσμα.

Την εκτίμησή μας πως έχει συνυπολογισθεί κυρίως από παίκτες, οι οποίοι κινούνται παράλληλα/αντισταθμιστικά και στην αγορά Παραγώγων (από τις 399 μονάδες της 8ης/5 η πιο πρόσφατα αύξηση short θέσεων στο ΣΜΕ του δείκτη και από τις 406 μονάδες «διπλή κορυφή» στις 22/23/4) ενισχύει το πλήθος των θέσεων με «στόχευση» προς τις 370-365 μονάδες, θυμίζοντας πως η λήξη της Παρασκευής 16/5 είναι απλή (σε αντίθεση με το triple witching της 18ης/4).

Στο σημείο αυτό χρήζει παρακολούθησης το «ωριαίο» διάγραμμα (του 25άρη), που έχει επεξεργαστεί ο Ηλίας Ζαχαράκης (*).

Θυμίζοντας πως η τελευταία φάση της διόρθωσης σηματοδοτήθηκε από το «γύρισμα» της μετοχής του ΟΤΕ (από τα 11,55 ευρώ στις 7/8 Μαΐου) υποχωρώντας νωρίτερα μέχρι τα 10,10 ευρώ.

«Η διάσπαση του 385 έδωσε το έναυσμα για νέες πωλήσεις. Το 372-374 είναι επίπεδο που θα μπορούσε να δώσει αντίδραση. Το 381 σε πρώτη φάση έχει γίνει κοντινή αντίσταση και το 389 κύρια. Το θέμα είναι αν η αγορά θα μπορέσει να κρατήσει τα επίπεδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v