Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 19 2023

Τι να σου κάνει το... rebranding

Σε rebranding (sic) της ΕΧΑΕ προχωρά η διοίκησή της, έχοντας αναθέσει τον σχετικό επανασχεδιασμό σε εταιρεία του εξωτερικού.

Προφανώς και ένας επανασχεδιασμός -από νέα εταιρικά λογότυπα μέχρι παρουσιάσεις σε ξένα funds- είναι αναγκαίος, ωστόσο προαπαιτούμενο είναι η σταδιακή εμβάθυνση της αγοράς, αυτής καθεαυτής.

Προσώρας, αντί για νέες εισαγωγές -εάν εξαιρεθεί η είσοδος της MED στην ΕΝ.Α, δεν βλέπουμε-, άντε να σώσει την κατάσταση η Optima Bank και οι μια-δυο ΑΕΕΑΠ. Το αναφέρω γιατί ακόμη μία εισηγμένη είναι -ήδη- προς την έξοδο.

Ομως, εάν δεν είναι ενδεικτικό της εικόνας αγοράς που προορίζεται για επάνοδο στην κατηγορία των ανεπτυγμένων το δήγμα του ΧΑΜαιλέοντα, τότε τι...;

Σημειώνει ο συμπαθής μου για τις Γενικές Συνελεύσεις: Όταν πριν από κάποια χρόνια αποφασίστηκε πως η διεξαγωγή των ετήσιων τακτικών γενικών συνελεύσεων των εισηγμένων εταιρειών θα μπορούσε να γίνει έως και τη 10η Σεπτεμβρίου (και όχι έως και την 30ή Ιουνίου, όπως ίσχυε προηγουμένως), η στήλη είχε σχολιάσει χιουμοριστικά ότι θα βλέπαμε από ορισμένους να καλούν τους μετόχους τους… ανήμερα τον 15αύγουστο.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας έχουν αρχίσει με το πέρασμα του χρόνου να… επιβεβαιώνονται. Για παράδειγμα, οι Μύλοι Κεπενού ανέβαλαν την ετήσια τακτική γενική τους συνέλευση για την 4η Αυγούστου και μάλιστα στην Αχαΐα (προβλέπεται… μέγα πλήθος και μέγα πάθος που θα έλεγε και ο Αντρέας Παπανδρέου), ενώ ο Κυριακούλης το πήγε ακόμη παραπέρα, στις 7 Αυγούστου!

Επουσιώδες το πότε συγκαλούνται/πραγματοποιούνται οι γ.σ., συμφωνούμε.

Αλλά τότε, με τα ουσιώδη τι να περιμένουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v