Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2023

Aegean: Και τώρα...

Ασκεί τα warrants το Δημόσιο, εξαγορά εισηγείται ο επικεφαλής της εταιρείας. Με συνολικά 37,36% του μ.κ. ο Ευτύχης Βασιλάκης, με περίπου 17% οι Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης, με ένα -σχεδόν- 8% οι Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και Αναστάσης Δαυίδ, η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης προεξοφλείται -ήδη- από την κοινότητα.

Αλλωστε, κοινός τόπος πως οι δύο πλευρές, έχοντας άριστες σχέσεις, θα ήταν αδύνατο να ενεργήσουν μονομερώς (εν προκειμένω το Δημόσιο).

Στα 85,4 εκατ. το τίμημα της εξαγοράς, σε μία win-win συμφωνία. Από τις 15 Μαΐου- με Αφορμή τη Μαδρίτη, η στήλη προϊδέαζε για αυτή την εξέλιξη -όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Σε μία περίοδο που ο τουρισμός ανακάμπτει, που εταιρείες του κλάδου ανακοινώνουν θεαματική αύξηση μεγεθών (Air France/KLM, Lufthansa κ.ά.), που η Aegean «πετάει» για ιστορικά αποτελέσματα χρήσης 2023, το εύλογο ερώτημα είναι ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη ενέργεια της διοίκησης.

Γνωστό στην κοινότητα, το ζωηρό ενδιαφέρον «τρίτων» (funds) να αποκτήσουν μειοψηφικό ποσοστό του μ.κ.
Στα 10,82 ευρώ η μετοχή, στα 13,80-4,84 ευρώ τα «υψηλά-χαμηλά» 52 εβδομάδων, ισχυρή η διόρθωση από την «κορυφή» της 23ης Αυγούστου έως τα 9,43 της 9ης Οκτωβρίου, με συνέπεια η αποτίμηση να μειωθεί χαμηλότερα του 1 δισ. (ελάχιστο όριο για το monitoring συγκεκριμένων funds).

Στα 975,6 εκατ. με τιμή Παρασκευής, απόρροια της σημαντικής αντίδρασης 9,74% την προηγούμενη εβδομάδα.

Κίνηση συγχρονισμένη με τον Stoxx Europe Total Market Airlines.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v