Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2024

ΟΔΔΗΧ: Με επανεκδόσεις και...

Με επανέκδοση υφιστάμενων ομολόγων αναμένεται να βγει αύριο στις αγορές ο ΟΔΔΗΧ. Χωρίς να είναι γνωστό -ακόμη- εάν θα αφορά ένα ή περισσότερα, αλλά έχοντας ως οδηγό το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με το έντοκο 3μηνης διάρκειας (και την κατά τι χαμηλότερη «τιμολόγησή» του σε σχέση με την αντίστοιχη του Νοεμβρίου), στην κοινότητα προεξοφλείται ότι η συμμετοχή των επενδυτών θα είναι ισχυρή.

Μέχρι νωρίτερα δεν είχε αποσαφηνιστεί, επίσης, εάν η διοίκηση του Οργανισμού θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη και στην έκδοση νέου τίτλου χρέους, σε μία συγκυρία που οι αγορές είναι long στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Στην περίπτωση έκδοσης 10ετούς διάρκειας (με 10ετές έκανε ποδαρικό ο ΟΔΔΗΧ τον Ιανουάριο 2023, για το οποίο η προσφορά έφτασε τα 21 plus δισ.), η «τιμολόγηση» θεωρείται -σχεδόν- βέβαιο πως θα γίνει σε ελκυστικά επίπεδα.

Η προοπτική αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας (κρίσιμη η 15η Μαρτίου, ημέρα αξιολόγησης από τη Moody's) έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει -κατ' αρχήν βραχυπρόθεσμα.

Κατά πάσα βεβαιότητα, μέσα στη μέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις -από τον ΟΔΔΗΧ-, οπότε θα επανέλθουμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v