Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2024

Mezzanines: Γιατί τώρα

Θεαματική και συνολική η αντίδραση όλων των mezzanines στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

«Καρέ» των GalaxyCosmos (0,581), PhoenixVega (0,059), Sunrise (0,2595), Cairo (0,216) με συναλλαγές 10 εκατ. τμχ., ισχυρή ένδειξη πως αποτελούν αντικείμενο δραστηριότητας «ισχυρών χεριών» και όσων γνωρίζουν πώς ακριβώς λειτουργούν αυτά τα ειδικά ομόλογα των τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Κλειδί» η ανακτησιμότητα (από τη διαχείριση NPLs), οι διανομές αλλά και επιμέρους λεπτομέρειες που οι θαμώνες της «υπόγας» είχαν τη δυνατότητα πρώτοι και καλύτεροι να διαβλέψουν.

Απόρροια συστηματικής, ενδελεχούς και συνεχούς ενημέρωσης, πληροφόρησης και επεξήγησης από 2-3 συνδαιτημόνες, προεξάρχοντος του ΟΑΚ.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τι έχει διαδραματισθεί όλο αυτό το διάστημα σε αυτόν εδώ τον «θύλακα», αισθάνομαι ευτυχής για τη συνδρομή όσων συνέβαλαν, ειδικότερα του ΟΑΚ.

Η κοινότητά μας -μικρό χωριό είναι- γνωρίζει, ο νοών νοείτω...και εμείς από εδώ συνεχίζουμε.

Από τις χθεσινές αναρτήσεις φίλων παραπέμπω στη συγκεκριμένη καθώς εξηγεί το «γιατί τώρα».

«... Μάλλον υπάρχει εξέλιξη που μάλλον έχει να κάνει με την πιθανολογούμενη πώληση πράσινων δανείων πίσω στις τράπεζες. Στο σενάριο αυτό οι... μεζέδες δεν θα περιμένουν 5 και 10 έτη μέχρι να εκποιηθεί το χαρτοφυλάκιο αλλά θα πάρουν cash άμεσα, ίσως και μέσα στο 2024 ή 2025...».

Ολόκληρη η συλλογιστική του ΟΑΚ σε ανάρτησή του στον χθεσινό Εκηβόλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v